Târgul de Crăciun a salvat turismul pe timp de iarnă. Prețul unui pachet de 2 nopți


Ultimul update: Joi 31 Octombrie 2019 20:15
Data publicarii: Joi 31 Octombrie 2019 19:11
Categorie: Stiri Turism

Prima zăpadă serioasă din sezon ne aminteşte tuturor că sărbătorile nu sunt chiar departe.

În plus, după modelul occidental, din ce în ce mai multe oraşe de la noi au început pregătirile pentru târgurile de Crăciun care dau o gură de aer proaspăt turismului local.

La Sibiu, acolo unde se ţine cel mai vestit eveniment de acest gen numărul vizitatorilor care merg special a crescut de 3 ori în 7 ani.

Peste două săptămâni, Piaţa Mare din Sibiu va mirosi din nou a vin fiert, scorţişoară şi turtă dulce. Târgul de Crăciun, inspirat din Bavaria, atrage turişti din toate colţurile lumii.

Participanţii sunt selectaţi încă din primăvară. În cele 110 căsuţe veţi găsi toate visurile dulci ale copilăriei.

Târgul de Crăciun a salvat turismul pe timp de iarnă. Dacă în 2010 erau 25.000 de înoptări în Sibiu în sezonul rece, în 2017 numărul lor a crescut la 100.000.

Alexandru Ujupan, reprezentantul unei agenţii de turism: „Târgul de Crăciun Sibiu îl promovăm pe pieţele din Germania, Anglia, Irlanda, am încercat şi Franţa în acest an. Pachetele încep de la 66 de euro şi includ 2 nopţi de cazare cu mic dejun, transferul de la aeroport şi de la gara Sibiu la hotel.

Căsuţele îşi aşteaptă vizitatorii din 15 noiembie până la începutul lunii ianuarie.

Şi la Cluj, atmosfera de basm din Piaţa Unirii atrage sute de mii de oameni. Anul trecut, evenimentul s-a clasat pe locul 10 în topul celor mai frumoase târguri din Europa.

Reporter: Cam la ce procent merge gradul de ocupare?
Ioana Petran, manager agenție de turism: Pot să zic 99%. Cele mai solicitate sunt camerele duble cu mic dejun inclus, tarifele pornesc de la 170 de lei pe cameră. Dacă nu se fac rezervări din timp pentru luna decembrie cu siguranţă pot să vă spun că nu se vor găsi locuri."

Gabriel Iepure, administrator hotel-apartament: "În proporţie de 50% avem rezervări făcute, atât din piaţa românească cât şi turişti străini. Un weekend la Cluj, undeva începe la 150 de euro cu toate serviciile incluse.”

Şi Oradea a devenit o atracţie importanta în perioada sărbătorilor de iarnă.

Luciana Foltut, Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune Oradea: „Un program complex care a fost gândit pe principiul de a-i face pe cei care ne vizitează să îşi dorească să revină.”

Numărul turiştilor care vizitează Oradea l-a depăşit, în 2018, pe cel al locuitorilor din oraş. Târguri similare sunt organizate şi în Braşov.

VIDEO PROTVPLUS.RO