Imagini spectaculoase cu gheţarul din peştera de la Scărişoara, în format 3D


Ultimul update: Miercuri 05 Iunie 2019 22:27
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019 16:47
Categorie: Stiri Turism

Formaţiunile din cavitatea subterană, ireal de frumoase, prezentate tridimensional, ne ajută să descoperim fascinanta poveste a blocului de gheaţă.

Cu un volum de peste 120.000 de metri cubi şi o vechime de peste 10.500 de ani, ghetarul de la Scărişoara este cel mai mare bloc de gheaţă subteran din lume. Grosimea gheţii măsoară în unele locuri şi 36 de metri.

Mai mulţi speologi din Gârda de Sus, dar şi din ţară au surprins pe parcursul mai multor ani imagini inedite în peştera de Scărişoara, ceea ce le-a permis realizarea unui film de prezentare a ghetarului, în format tridimensional.

Pasionaţii de speologie au putut admira astfel formaţiunile din adâncul pământului ca şi cum ar fi fost chiar acolo.

Indirect, toate aceste descoperiri îi încurajează pe turisti să descopere România.

Imagini inedite din adâncurile pământului, fotografii şi filmări spectaculoase au fost prezentate de peste 200 de pasionaţi de speologie în cadrul unei expoziţii la Bucureşti.

În urmă cu 3 ani o echipă de speologi din ţară, în colaborare cu specialişti din Statele Unite, a realizat mii de fotografii în subteran pentru a obţine o reprezentare tridimensionala a impunătorului bloc de gheaţă ca să determine exact volumul ghetarului.

VIDEO PROTVPLUS.RO