Glamping, conceptul de camping adorat de turiștii care ne vizitează. Prețul unui cort

×
Codul embed a fost copiat

Turiștii care vor să înnopteze în mijlocul naturii, dar să aibă confortul de la hotel, sunt invitați în campinguri speciale, numite „glamping".

Oaspeții sunt cazați în corturi spațioase şi foarte chic, în care dorm lejer atunci când nu se distrează la o petrecere, sub cerul liber.

În inima naturii, într-o poieniţă din satul Brăduleț - Argeş, înconjurate de dealuri împădurite, niște corturi imense găzduiesc grupuri de turişti. Au înăuntru tot confortul unei camere de hotel, dar şi un decor demn de Instagram. Printre oaspeţi îl întâlnim pe Carlos, venit din Germania pentru petrecerea burlacilor.

Carlos Garcia, mire: "A fost o surpriză din partea prietenilor mei, n-am ştiut că venim în România. E foarte frumos aici."

De cum au ajuns, străinii le-au trimis poze prietenilor aflaţi departe.

Citește și
Cazul complicat al unei adolescente care le-a spus polițiștilor că a răpit o colegă pe care o ține sechestrată. Cum au reacționat autoritățile

"Toată lumea a fost: "wooow, unde eşti?" În mijlocul a nicăieri, dar arată foarte bine."

Corturile imense cu vedere spre peisajul extraordinar pot găzdui petreceri de neuitat. Două dintre ele au paturi matrimoniale, în altul pot dormi cel puţin trei persoane.

Turist: "Am dormit ca un bebeluş! N-am dormit niciodată în viaţă mai bine! N-o să mai dorm niciodată în casă!"

Turist: "E foarte cald, chiar dacă afară noaptea e frig, pentru că avem un radiator aici, unul sub cort şi avem paturi confortabile."

În camping turiştii se pot relaxa într-o saună sau într-un ciubăr aflat sub cerul liber. Pentru o noapte cortul costă între 200 şi 240 de lei, indiferent câte persoane stau înăuntru.

Marius Puiu, proprietar glamping: "Am găsit acest colţ de natură şi am vrut să-l păstrăm aşa cum l-a lăsat Dumnezeu, deci noi nu am vrut sub nicio formă să intervenim. Turiştii au toate facilităţile, deci inclusiv au saună, au ciubăr, deci toate condiţiile dintr-o cameră de hotel de 4 stele, 5 stele, le găsesc şi într-un cort de-al nostru."

Musafirii trebuie să se gospodărească singuri cu mesele. Un camping similar se află şi în Retezat Uricani, în judeţul Hunedoara.

În alte ţări unde conceptul nu mai e nou, cum e spre exemplu Italia, unde turiştii organizează inclusiv mese festive.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Christoph Daum, fostul selecționer al României, a încetat din viață
Christoph Daum, fostul selecționer al României, a încetat din viață
Citește și...
Trei locuri de renume din România își vor pierde titlul de oraș. Fenomenul alarmant care a dus la această situație
Trei locuri de renume din România își vor pierde titlul de oraș. Fenomenul alarmant care a dus la această situație

Turismul n-a reușit să aducă prosperitate în unele stațiuni din România așa cum ne-am aștepta. Locuri de renume, precum Predeal, Băile Herculane ori Slănic, s-au golit de locuitori și, legal, n-ar mai trebui să se numească orașe, după lege.

Cicloturismul în România: Descoperă frumusețea naturii pe două roți și găsește cele mai bune locuri din țară pentru asta
Cicloturismul în România: Descoperă frumusețea naturii pe două roți și găsește cele mai bune locuri din țară pentru asta

Când vine vorba de explorarea naturii, România oferă pasionaților de ciclism o varietate impresionantă de trasee ce șerpuiesc prin peisaje pitorești, sate tradiționale și păduri misterioase.

Necunoscuta Românie. Unde se află
Necunoscuta Românie. Unde se află "muntele sfânt" și "scările care urcă spre cer". Care este taxa de vizitare

Se spune că Ceahlăul este muntele sfânt al Moldovei și ar trebui să fie un reper pentru noi toți, dar, cum nu are o autostradă în apropiere, rămâne în ''Necunoscuta Românie''.

Recomandări
Plajele de pe litoral, arhipline și la finalul sezonului estival. Cât mai costă o porție de hamsii
Plajele de pe litoral, arhipline și la finalul sezonului estival. Cât mai costă o porție de hamsii

Deși sezonul estival se apropie calendaristic de final, marea are încă multe promisiuni de făcut. Sâmbătă, plajele au fost pline ochi la fel și parcurile acvatice sau terasele.

Mesajul premierului Ciolacu pentru românii nemulțumiți de recalcularea pensiilor:
Mesajul premierului Ciolacu pentru românii nemulțumiți de recalcularea pensiilor: "Nimeni nu a pierdut niciun ban!"

Premierul României, Marcel Colacu, a comentat, sâmbătă, efectele recalculării pensiilor, vorbind despre nemulţumirile pe care aceasta le-a creat.

 

Elveția „ceartă” SUA și țările europene pentru datoria publică colosală. „America este o bombă cu ceas”
Elveția „ceartă” SUA și țările europene pentru datoria publică colosală. „America este o bombă cu ceas”

Ministrul de Finanțe elvețian „ceartă” SUA și țările europene pentru nivelul datoriilor publice, nemaintâlnit până în prezent.