A sarutat 4 fete, a fost zugrav si a dormit sub cerul liber. Aventurile lui Bogdan, tanarul care a vizitat Europa cu 1 EUR/zi

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52

Cum sa faci turul Europei fara niciun ban in buzunar? Cu indrazneala, spune un tanar de 24 de ani din Hunedoara, care a vizitat deja 10 tari fara sa scoata un ban din buzunar pentru cazare sau masa.

Bogdan isi descrie aventura cat se poate de plastic: a fost zugrav, a sarutat 4 fete si a dormit de cinci ori in sacul de dormit sub cerul liber.

Pana la 22 de ani Bogdan nu a parasit Romania, insa in ultimii doi ani si-a luat revansa. A vizitat 10 tari si a supravietuit cu un singur euro pe zi. In primavara lui 2013 si-a luat ghiozdanul in spate si a pornit la drum. Prima oprire, Ungaria!

"Am observat ca, atunci cand calatoresti cu autostopul, lucrurile se schimba si sunt foarte fluide. Un om iti zice: Da, eu te duc acolo, dar intre timp vreau sa trec pe acolo. Vrei sa vii cu mine? - Da, de ce nu?!", spune Bogdan.

Dupa cateva luni a vrut ceva nou si a pornit catre Grecia. Au urmat Portugalia si Marea Britanie. "In Portugalia sunt foarte multe smochine si mergeam pe strada si luam smochine...GRATIS", a mai spus Bogdan.

In aceasta tara a lucrat ca zugrav, a pus pavaj si mozaic si s-a ocupat de amenajari interioare. Cei care l-au angajat l-au gazduit si i-au dat de mancare.

"Teoretic, nu prea cheltuiam nimic. Am facut voluntariat 4-5 ore pe zi, in schimbul unei camere sau pat si cele 3 mese pe zi", explica tanarul.

Dintre toate i-a picat cu tronc Slovenia, unde a stat aproape un an. Acolo si-a cumparat doua conserve, 7 pachete de biscuiti, 14 banane si 5 mere. La finalul calatoriei a tras linie: s-a ales cu o experienta extraordinara, a sarutat patru fete de nationalitati diferite, s-a intalnit pe fuga cu cinci romani si a calatorit cu un autocar plin ochi de asiatici. A invatat si cateva trucuri, care sa ii faca pe soferi sa traga pe dreapta.

"Trebuie sa faci contact vizual cu soferul si sa nu ai ochelari de soare. Tot timpul ma uit in ochii lor. Mai fac si puppy eyes, asa. Trebuie sa te folosesti de treburile astea", explica Bogdan.

Multi dintre cei care l-au vazut pe Bogdan cu rucsacul in spinare i-au admirat curajul si nebunia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO