Corabia, locul perfect pentru o vacanta inedita. Sumele investite pentru ca turistii sa se bucure de o plaja cu nisip fin

Ultima actualizare: 08-07-2017 06:58

Vara ne alunga pe toti din orase, asa ca daca erati in cautarea unei destinatii in care sa va trageti sufletul e bine sa stiti ca malurile Dunarii se transforma.

La Corabia, de exemplu, investitori privati au amenajat plaje cu sezlonguri si umbrelute, iar autoritatile au reabilitat portul care primeste in aceasta perioada zeci de ambarcatiuni.

Turistii care ajung pe malul Dunarii, la Corabia, in judetul Olt, gasesc o plaja cu nisip fin, sezlonguri si umbrele, la fel ca la mare. Locul a fost amenajat de doi investitori care au concesionat 4000 de mp din faleza si au investit 10 mii de euro in ceea ce ei numesc "malul marii din Oltenia."

DANIEL ALBU, PROPRIETAR PLAJA CORABIA: "Este o zona traditionala, unde lumea venea pentru plaja si am hotarat sa o amenajam. Am curatat locul si am amenjat cu sezlonguri, cu nisip, cu ajutorul prietenilor."

De cand a fost deschisa, la sfarsitul saptamanii trecute, plaja a atras sute de oameni. Primaria vrea ca exemplul sa fie urmat si de alti investitori asa ca scoate la licitatie inca 6000 de mp.

Oaspetii sunt incantati si de portul Corabia, care a fost modernizat. Investitia a trecut de 15 milioane de lei - jumatate din suma o reprezinta banii europeni. Peste 50 de ambarcatiuni andocheaza acum aici.

MARA MURAT, TURISTA: "Avem o frumoasa priveliste a Dunarii. Este un miniport, asa cum il vedem, o zona agreabila, o priza care ne aduce aminte si de mare, nu doar de Dunare."

Daca va tenteaza aceasta destinatie, nu ratati nici cetatea romana Sucidava, aflata la 5 kilometri de oras. In interiorul acesteia se afla o "fantana secreta" - care aproviziona cu apa asezarea atunci cand era asediata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO