Comercianții își închid afacerile pe litoral, deși vremea ține în continuare cu turiștii

Ultima actualizare: 13-09-2019 20:28

Lipsa angajaţilor, dar şi faptul că şcoala a început mai devreme i-au forţat pe mulţi administratori de terase şi plaje de pe litoral să-şi închidă afacerile.

Turiştii vin însă la mare, pentru că vremea este caldă, iar preţurile mai mici decât în plin sezon.

Deşi pe litoral vremea este încă bună de stat la soare, administratorii plajelor au început să strângă şezlongurile şi umbrele. Multe terese s-au închis şi se lucrează la demontarea barurilor.

Reporter: „Gata, deja se strânge totul? "
Proprietari terasă:Da! Cam gata! Sezonul s-a cam terminat!
Reporter: „De câte zile v-aţi apucat de strâns? "

Proprietari terasă: „Păi astăzi este prima zi şi deja am terminat mai bine de 60%."

Mulţi spun au fost nevoiţi să închidă pentru că au rămas fără angajaţi, majoritea elevi şi studenţi - care au avut contract doar cât a fost vacanţă.

Răzvan Chitam, administrator plajă: „Vremea este extraordinară, zici că este luna august la cum se prezintă vremea, dar din păcate turiştii nu sunt în număr foarte mare pentru că turiştii cu copii mici sunt deja în oraşele lor".

Sunt însă şi administratori de plajă care încearcă să ţină deschis până la sfârşitul lunii.

George, administrator plajă:Am mai pus câteva şezlonguri pentru că cererea şezlongurilor de închiriat încă este în creştere. Lumea încă nu vrea să plece de la mare, timpul este frumos, ne ajută, de ce să nu vină la mare!?"

Mihai, administrator plajă: „Am înjumătăţit şezlongurile, am scăzut preţurile la jumătate, iar lumea persistă să vină".
Reporter:Restaurantul îl mai aveţi deschis?"
Mihai, administrator plajă: „Restaurantul este închis, mai ducem comenzi de băuturi la şezlonguri."

Deşi multe restaurante s-au închis, turiştii care ajung în această perioadă pe litoral au unde să mănânce. Găsesc câteva locuri unde proprietarii îi aşteaptă cu peste şi alte bunătăţi.

Elena Lutan, administrator restaurant: „Noi rămânem deschişi până în preajma sărbătorilor, doar că am restrâns foarte puţin terasă pentru că nu mai este atât de multă lume".

Meteorologii spun că, pe litoral, vremea va fi bună pentru plaja cel puţin în acest weekend. Nu se anunţă ploi, iar soarele va fi prezent pe cer toată ziua.

Autorităţile estimează că la sfârşitul acestei săptămâni pe litoral vor fi aproape 10.000 de turişti. Mulţi dintre ei se relaxează la malul mării în programul litoralul pentru toţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO