Cicloturismul isi face intrarea si in Romania. Ce spun turistii care ne admira peisajele de pe biciclete

Ultima actualizare: 08-07-2014 07:11

Daca sunteti in pana de idei pentru vacanta, alegeti una pe doua roti, dupa modelul strainilor care vin la noi in tara pentru un concediu pe bicicleta

Faceti miscare si puteti admira peisajele in voie, nu din goana masinii. O zona ideala pentru o vacanta cu bicicleta se afla la doi pasi de aglomeratia Bucurestiului: la Urlati, in Prahova.

Ca sa ajungeti la Urlati, tineti drumul pana la Ploiesti si de acolo virati pe drumul national 1B. In jumatate de ora veti descoperi o zona superba, cu dealuri pline de verdeata si vita de vie, la fel ca in Bordeaux. Pentru o experienta completa, explorati locul urcand cu bicicleta.

Daca aveti nevoie de ghid, exista persoane care stiu toate potecile. De data asta, cativa turisti din Franta si Lituania au rugat un localnic sa le arate imprejurimile.

Daca ati obosit de la pedalat, puteti face o oprire la Conacul Bellu, construit la jumatatea secolului XIX, care ar fi bantuit de suflete neimpacate. Conacul a fost al unui baron, care si-ar fi inselat sotia, spune legenda.

Satula de umilinta cu care a trait intreaga viata din cauza infidelitatilor sotului, Odette si-a pus capat zilelor otravindu-se. Povestea spune ca Odette nu si-a gasit linistea nici dupa moarte, iar sufletul ei s-a intors in conacul in care a trait.

De la conac puteti pleca spre podgoriile din zona. Conacul Urlateanu gazduieste una dintre cele mai frumoase crame, cu vinuri ce merita gustate.

"Vinul trebuie sa il mirosim, pentru a simiti aromele, arome cu care vom ramane si in a treia faza a degustarii. Se simte un gust de cirese negre, amare, in acelasi timp simti si o vanile, acesta vine de la butoaiele de stejar", spun cei de la crame.

Daca ajungeti la Urlati, faceti o plimbare prin padurea Varbila. Veti intelege pasiunea pentru bicicleta.

"Iti ofera acel ritm potrivit in care poti sa simti, poti sa vezi, ai cu adevarat acea experienta completa in care nu sunt doar peisajele frumoase, dar si oamenii", spune Mircea Crisbasanu, Cycling Romania.

"Romania este o tara foarte verde si aici este foarte placut sa mergi pe bicicleta. Este mai sanatos si mai ieftin", spune un turist din Franta.

"Cred ca este cea mai buna metoda de a explora o tara, deoarece atunci cand mergi cu masina este dificil sa vezi detaliile, frumusetea tarii", spune un turist din Lituania.

In Romania, sunt multe trasee pentru cicloturism. Excursii de cateva zile cu bicicleta se pot face si in Delta Dunarii sau in Transilvania. O asemenea vacanta, cu masa, cazare, ghid si bicicleta inclusa poate ajunge la 600 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO