Cherhanalele noi de pe litoralul romanesc in care te simti ca pe Coasta de Azur. Ce bunatati ii asteapta pe turisti
La malul marii patronii de restaurante au inteles ca, pentru a avea succes in afaceri, trebuie sa investeasca, si in partea de design interior.
Pe langa nelipsitele preparate din peste si fructe de mare, ambientul din cherhanale poate fi cel care atrage, de la sute de kilometri, turistii. Clientii nu vin numai sa ia masa, ci sa gaseasca incantare si sa faca fotografii cu locurile cu tact decorate.
La 2 Mai, chiar pe plaja, a aparut o cherhana de poveste. Ii calci pragul si stii ca esti in vacanta. Ai putea fi pe o plaja cocheta de pe Coasta de Azur sau poate prin golfurile Greciei. Mobilierul e de culoarea nisipului, iar corpurile de iluminat imita farurile care ii indruma pe marinari, pe timp de noapte. Totul in ton cu marea turcoaz.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lole Lepadatu, manager restaurant: "Este un loc deosebit unde te simti bine, tu si marea. Designerul e un artist din Bucuresti, om la locul lui care are o casa de vacanta aici si iubeste acest loc"
Exista chiar si un colt oriental, care ne duce duce intr-o scurta calatorie pana in Turcia. In meniu, gasesti peste de marea neagra dar si din alte ape, facut pe plita sau dupa retete sofisticate. Un chef care a lucrat in bucatariile unor restaurante cunoscute din Bucuresti ne ademeneste cu creveti in sos de unt sau cu scoici la ceaun.
Pe plaja dintre cele doua Eforii gasim o alta noua cherhana, deschisa de 2 saptamani. Aminteste de tavernele grecesti, mai ales ca la doi pasi, pe plaja, vedem barcile pescarilor. Iar in larg, plasele intinse in zori, asteapta captura care va incanta simturile iubitorilor de peste.
Victor Rascol, reprezentant cherhana: "Pestele este prins in fiecare dimineata, este proaspat"
Pestele proaspat ajunge apoi pe plita incinsa la foc de lemne.
Si pe soseaua-dig dinspre Galati, chiar la intrare in Braila, a fost deschis recent un restaurant care aminteste la exterior de cherhanalele din Delta. In interior se simte mana unui designer. Patronii au luat fonduri europene inclusiv pentru decor.
Inauntru elementele marinaresti se impletesc ca o sfoara pescareasca cu nevoile moderne. Totul in tonuri placute: alb, bej, bleu si turcoaz.
Sef de sala: "Turcoazul reprezinta apa cu cerul. Mai avem funia specifica, marinareasca. rep: Asta e un perete, practic, din funii, gandit sa separe doua spatii din restaurant. Da, exact. Daca mai inaintam avem doua barci folosite ca corp de iluminat."
O banala farfurie poate fi un element de decor cat se poate de spectaculos. Asta daca te gandesti la un intreg perete facut din farfurii asezate in forma de solzi de peste.
Meniul este, ati ghicit, bazat pe peste.
Dumitru Avram, sef de sala: "Totul este peste. Variat. De la inele de calamari, la crap, midii, creveti, fructe de mare, peste cum ar fi crap, somn, calcan."
Iar de baut: o gama bogata de vinuri va sta la dispozitie.
Sursa: Pro TV
Etichete: litoral, statiuni, cherhana, 2 Mai, coasta de azur, peste la gratar,
Dată publicare:
08-06-2016 18:48