Cherhanalele noi de pe litoralul romanesc in care te simti ca pe Coasta de Azur. Ce bunatati ii asteapta pe turisti

×
Codul embed a fost copiat

La malul marii patronii de restaurante au inteles ca, pentru a avea succes in afaceri, trebuie sa investeasca, si in partea de design interior.

Pe langa nelipsitele preparate din peste si fructe de mare, ambientul din cherhanale poate fi cel care atrage, de la sute de kilometri, turistii. Clientii nu vin numai sa ia masa, ci sa gaseasca incantare si sa faca fotografii cu locurile cu tact decorate.

La 2 Mai, chiar pe plaja, a aparut o cherhana de poveste. Ii calci pragul si stii ca esti in vacanta. Ai putea fi pe o plaja cocheta de pe Coasta de Azur sau poate prin golfurile Greciei. Mobilierul e de culoarea nisipului, iar corpurile de iluminat imita farurile care ii indruma pe marinari, pe timp de noapte. Totul in ton cu marea turcoaz.

Lole Lepadatu, manager restaurant: "Este un loc deosebit unde te simti bine, tu si marea. Designerul e un artist din Bucuresti, om la locul lui care are o casa de vacanta aici si iubeste acest loc"

Exista chiar si un colt oriental, care ne duce duce intr-o scurta calatorie pana in Turcia. In meniu, gasesti peste de marea neagra dar si din alte ape, facut pe plita sau dupa retete sofisticate. Un chef care a lucrat in bucatariile unor restaurante cunoscute din Bucuresti ne ademeneste cu creveti in sos de unt sau cu scoici la ceaun.

Citește și
mancare litoral
Care este cea mai consumata mancare de pe litoral. Costa 5 lei, iar turistii mananca 2-3 portii pe zi
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Pe plaja dintre cele doua Eforii gasim o alta noua cherhana, deschisa de 2 saptamani. Aminteste de tavernele grecesti, mai ales ca la doi pasi, pe plaja, vedem barcile pescarilor. Iar in larg, plasele intinse in zori, asteapta captura care va incanta simturile iubitorilor de peste.

Victor Rascol, reprezentant cherhana: "Pestele este prins in fiecare dimineata, este proaspat"

Pestele proaspat ajunge apoi pe plita incinsa la foc de lemne.

Si pe soseaua-dig dinspre Galati, chiar la intrare in Braila, a fost deschis recent un restaurant care aminteste la exterior de cherhanalele din Delta. In interior se simte mana unui designer. Patronii au luat fonduri europene inclusiv pentru decor.

Inauntru elementele marinaresti se impletesc ca o sfoara pescareasca cu nevoile moderne. Totul in tonuri placute: alb, bej, bleu si turcoaz.

Sef de sala: "Turcoazul reprezinta apa cu cerul. Mai avem funia specifica, marinareasca. rep: Asta e un perete, practic, din funii, gandit sa separe doua spatii din restaurant. Da, exact. Daca mai inaintam avem doua barci folosite ca corp de iluminat."

O banala farfurie poate fi un element de decor cat se poate de spectaculos. Asta daca te gandesti la un intreg perete facut din farfurii asezate in forma de solzi de peste.

Meniul este, ati ghicit, bazat pe peste.

Dumitru Avram, sef de sala: "Totul este peste. Variat. De la inele de calamari, la crap, midii, creveti, fructe de mare, peste cum ar fi crap, somn, calcan."

Iar de baut: o gama bogata de vinuri va sta la dispozitie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Francezii, indragostiti de Delta, unica in Europa. Reactia unor turisti dupa o croaziera de 13 zile pe Dunare
Francezii, indragostiti de Delta, unica in Europa. Reactia unor turisti dupa o croaziera de 13 zile pe Dunare

Pelicanii, egretele, si de ce nu valurile Dunarii, ne vor aduce anul acesta peste 80 de mii de oaspeti straini. Vin la noi cu navele de croaziera si se opresc in porturile: Giurgiu, Braila, sau Tulcea.

Care este cea mai consumata mancare de pe litoral. Costa 5 lei, iar turistii mananca 2-3 portii pe zi
Care este cea mai consumata mancare de pe litoral. Costa 5 lei, iar turistii mananca 2-3 portii pe zi

Tot mai multi turisti au inceput sa aprecieze pestele proaspat, prins in zori, de pescarii nostri.

Lectia pe care au invatat-o proprietarii de restaurante de pe litoralul romanesc. Cum arata un pranz la mare in acest an
Lectia pe care au invatat-o proprietarii de restaurante de pe litoralul romanesc. Cum arata un pranz la mare in acest an

Peste fript pe plita incinsa, pescuit din Marea Neagra, bors lipovenesc la ceaun cu mult leustean sau o tocanita din midii Iata meniul pe care il gasiti in acest sezon la multe terase si restaurante de pe litoral.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.