Cele mai puternice pașapoarte din lume. Câte țări poți vizita fără viză cu un pașaport românesc

Dată publicare: 08-07-2020 17:36
Dată actualizare: 08-07-2020 17:52


Pasapoarte

Paşapoartele japoneze oferă acces la cel mai mare număr de destinaţii din lume fără viză, potrivit clasamentului Passport Index al firmei britanice de avocatură Henley & Partners, citat miercuri de dpa.

Persoanele cu paşaport japonez pot intra în 191 de ţări fără viză sau să primească viză la intrare.

Clasamentul - publicat marţi - se bazează pe datele Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi oferă informaţii despre ce nivel de acces oferă fiecare paşaport şi care sunt vizele necesare pentru diferite ţări, scrie Agerpres.

Paşaportul Singapore se clasează pe locul al doilea, oferind intrarea fără viză în 190 de ţări, urmat de paşapoartele german şi sud-coreean, care oferă accesul în 189 de ţări.

Clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume poate fi consultat AICI.

România se află pe locul 17 în acest clasament. Cetățenii din țara noastră pot vizita 172 de state fără să aibă nevoie de viză sau să primească viză la intrare.

În același timp, Ungaria se află pe locul 10, maghiarii având acces la 182 de destinații, în timp ce Bulgaria se află imediat sub România, pe locul 18 - cu 171 de destinații.

Deţinerea unui paşaport japonez a fost întotdeauna avantajoasă - acesta clasându-se anterior pe locul al doilea. Potrivit guvernului japonez, aceasta reflectă imaginea internaţională bună a ţării ca a treia cea mai mare economie a lumii şi una dintre cele mai sigure ţări.

Clasamentul nu ia în considerare restricţiile actuale de călătorie din cauza pandemiei de coronavirus, care pot avea prioritate în faţa informaţiilor privind vizele.

În timp ce turiştii japonezi sunt printre cei din 14 ţări care din 1 iulie pot intra din nou în UE, restricţiile de intrare sunt încă în vigoare pentru SUA, de exemplu, care se clasează pe locul al şaptelea în index.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO