Cele mai frumoase specii de fluturi din lume pot fi admirate la Galati. Exemplarele cu aripi si de 20 de centimetri

Ultima actualizare: 24-05-2016 06:56

O expozitie plina de gingasie si culoare si-a deschis portile la Galati. Cele mai spectaculoase specii de fluturi pot fi vazute la Complexul Muzeal din oras.

Superbele vietati pot fi admirate intr-un spatiu conceput special pentru ele, iar primii vizitatori au fost de-a dreptul impresionati.

Muzeografa ii hraneste dintr-o farfurie albastra: "In captivitate ii hranim cu nectar sau cu fructe exotice, fie portocala, fie banana. Se pare ca sunt atrasi de culoarea albastru."

Fluturii sunt lasati sa zboare in voie intr-o sera speciala, in care au fost aduse si plante specifice mediului cald si umed. Primii curiosi care au calcat pragul expozitiei s-au aratat mai mult decat incantati.

Barbat: "Sunt fluturi mari, mici, mai vioi. Sunt chiar frumosi."

Tanar: "E o ocazie rara in viata."
Reporter: "Ai vazut vreun specimen mai deosebit, care ti-a atras atentia?"
Tanar: "Da, am inteles ca este fluturele rege sau ceva de genul. Un fluture albastru!"

Printre vedete se numara Fluturele Imparat si Fluturele Cap de bufnita. Sunt specii spectaculoase, de dimensiuni mari. De pilda, aripile exemplarelor de la Galati masoara intre 8 si 20 de centimetri.

Fluturele cap de bufnita sau ochi de bufnita este adus din padurile tropicale din Africa. Si la noi exista o specie inrudita, insa de dimensiuni mult mai mici.

Vizitatorii pot admira si specii din America de Sud, India, Australia si China. Toate au nevoie de umiditate si de o temperatura controlata.

Cecilia Serban, muzeograf entomolog: "Cand am zis ca vrem sa deschidem a scazut foarte mult temperatura si apoi a venit ploaia. Am pornit de la zece specii. Asteptam sa eclozeze noi specii."

Fluturii sunt insecte cu sange rece care zboara datorita caldurii soarelui, iar in lume exista peste 24.000 de specii. Pentru a afla mai multe despre insectele care coloreaza lumea, dar si pentru a le admira, puteti vizita expozitia de la Galati, deschisa pana in 2 octombrie. Pentru o astfel de evadare, adultii platesc sase lei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO