Cele mai bune motoare de căutare pentru zboruri ieftine. Cum poți să găsești cele mai bune oferte pentru biletele de avion

motoare de căutare pentru zboruri
Shutterstock

Ai ales deja următoarea ta destinație de vacanță și acum este momentul să cauți zboruri. Cu ce să începi? Există mai multe modalități de a căuta zboruri.  

Biletele de avion pot fi cumpărate fie prin intermediul site-urilor și aplicațiilor companiilor aeriene, fie prin intermediul agențiilor de călătorie online (OTA), cum ar fi Expedia, Travelocity și Orbitz, sau prin intermediul motoarelor de căutare metasearch de la terțe părți.

Dacă te interesează mai mult prețul decât o anumită companie aeriană, ar trebui să începi cu OTA-urile sau motoarele de căutare metasearch, care îți vor prezenta opțiuni de zboruri de la diverse companii aeriene.

Așadar, fără a mai prelungi vorba, iată care sunt cele mai bune motoare de căutare a zborurilor.

Cele mai bune motoare de cătuare de zboruri: Google Flights

În anii '90, o companie numită ITA a dezvoltat primul motor de căutare a zborurilor numit QPX pentru a ajuta călătorii să găsească cele mai mici tarife. Astăzi, acest motor de căutare a evoluat în Google Flights, un motor de căutare robust și ușor de utilizat, care se dovedește a fi cel mai bun pentru a explora opțiunile de zbor în general.

Citește și
Cascada Urlatoarea
Povestea din spatele Cascadei Urlătoarea din Munții Bucegi - mitul spune că o tânără s-ar fi aruncat de acolo
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Indiferent dacă suntem de acord sau nu, trebuie să recunoaștem că trăim într-o eră în care nu ne putem imagina viața fără smartphone-uri. Aceste dispozitive au devenit extrem de utile, ajutându-ne să fim mereu informați, să socializăm, să facem cumpărături și să plătim facturile, toate din confortul casei noastre.

Google ne-a obișnuit să ne ofere soluții pentru tot felul de lucruri de care avem nevoie în viața de zi cu zi. Astfel, avem acces la o gamă variată de instrumente, ceea ce face mai ușor să găsim produsele sau serviciile potrivite pentru orice ocazie.

De exemplu, atunci când călătorim în țară sau în străinătate, putem folosi Google Flights ca alternativă la soluțiile clasice pentru a găsi cele mai ieftine bilete de avion online. Aceasta este o platformă gratuită oferită de Google, care facilitează achiziționarea de bilete de avion la prețuri avantajoase. Serviciul are o interfață simplă și prietenoasă, unde trebuie doar să introducem informațiile despre destinație și zilele în care dorim să călătorim, iar aplicația ne va găsi cele mai bune opțiuni de zbor în funcție de preț, distanță și escale.

Google Flights este disponibil și în limba română, făcând mai ușoară alegerea celor mai bune oferte. O inovație a acestui serviciu este că permite căutări deschise bazate pe alte criterii în afară de destinație, cum ar fi bugetul disponibil sau diverse opțiuni de destinație. De asemenea, putem rezerva biletele de avion înainte ca tarifele să crească, pe baza unui grafic care analizează evoluția prețurilor. Google Flights ne va anunța prin e-mail atunci când apar oferte noi și ne va oferi sfaturi pentru cele mai potrivite variante de călătorie, conform Nerdwallet.com.

Serviciul Flights de la Google a fost actualizat în iulie 2022, modificând modul în care se calculează impactul climatic al zborurilor. Efectele zborului asupra încălzirii globale, cu excepția emisiilor de CO2, au fost excluse din schema de calcul, reducându-se la jumătate impactul climatic calculat la fiecare zbor.

Google Flights nu se limitează doar la găsirea celor mai ieftine bilete de avion, ci oferă și sugestii de activități în vacanță, rezervări de cazare și soluții de transport în orașul de destinație. Căutarea biletelor de avion prin Google Flights este simplă și convenabilă, putând fi inițiată direct din motorul de căutare Google.

Serviciul este gratuit și filtrează rapid rezultatele căutării, oferind opțiuni precum zborurile de plecare cu cel mai bun preț și cele mai bune ore de zbor, hartă interactivă pentru a vedea costul zborului către o destinație, prețurile și orele zborurilor pentru multe companii aeriene, previziuni de preț și garanție de preț.

Utilizând Google Flights, poți economisi timp și bani, primind notificări pentru oferte mai bune și având acces la funcții utile precum Explore, care arată costul biletului de avion cu jumătate de an înainte de plecare, și afișarea celor mai avantajoase prețuri la biletele de avion pentru următoarele șase luni.

Platforma este ușor de utilizat și oferă posibilitatea de a personaliza căutarea prin filtrarea după preț, ora de plecare sau sosire, linie aeriană, bagaje și aeroporturi de legătură. De asemenea, poți primi notificări pentru scăderea prețului unui zbor și informații despre adecvarea prețului pentru zborul tău.

Kayak

Deși Kayak este adesea asociat cu categoria OTA, de fapt este un motor de căutare metasearch. Acest lucru înseamnă că nu poți cumpăra direct bilete de pe Kayak, ci Kayak te va redirecționa către site-urile companiilor aeriene sau OTA-uri pentru a face rezervarea, scrie Travelandleisure.com.

În timp ce Kayak include toate caracteristicile principale ale motoarelor de căutare metasearch, precum filtrele de căutare și alertele de preț. De menționat că unele dintre funcții sunt disponibile doar pentru utilizatorii cu un cont de afaceri Kayak (care este gratuit).

Alte lucruri plăcute la Kayak sunt funcția numită Fee Assistant, care te ajută să calculezi tarifele pentru bagaje, și opțiunea de Hacker Fares, care îți permite să compari prețurile pentru zboruri cu o singură direcție operate de companii aeriene diferite. Acest lucru poate fi mai avantajos financiar decât rezervarea biletelor dus-întors cu aceeași companie aeriană.

Momondo

Momondo oferă practic aceleași servicii. Ceea ce este de apreciat la Momondo este faptul că acesta îți afișează automat prețurile biletelor de avion pentru zilele de dinainte și de după datele tale de călătorie, ceea ce poate să te ajute să găsești reduceri semnificative la zboruri. De asemenea, Momondo oferă informații despre zborurile între locul de plecare și destinația ta, incluzând statistici precum cea mai ieftină lună pentru călătorie, ziua săptămânii și ora zilei. În plus, din punct de vedere al designului, site-ul este foarte prietenos cu utilizatorul.

Găsește zboruri ieftine cu SkyScanner

Skyscanner este un motor de căutare metasearch clasic, dar are unele puncte foarte distincte față de concurență. În primul rând, are o funcție numită "cea mai ieftină lună" care te ajută să alegi cel mai potrivit moment pentru a vizita o destinație în funcție de tarifele aeriene ieftine.

În al doilea rând, acesta include câteva OTA-uri mai mici, care te pot ajuta să găsești prețuri și mai mici decât cele oferite de OTA-urile mari. În al treilea rând, Skyscanner poate să fie mai bun decât competitorii săi în găsirea celor mai mici prețuri pentru zboruri de ultim moment.

Expert Flyer

Expert Flyer este, fără îndoială, cel mai potrivit pentru călătorii experimentați. Acest instrument necesită o subscripție plătită și oferă caracteristici avansate care depășesc cu mult funcționalitatea simplă de căutare a zborurilor.

Cu toate acestea, este deosebit de util pentru căutările de zboruri, deoarece îți permite să cauți disponibilitatea tarifelor de recompensă. Așa cum am menționat anterior, acest lucru este ideal pentru cei cu experiență în domeniu, deoarece presupune o cunoaștere semnificativă despre companiile aeriene pentru a profita la maxim de această unealtă, iar interfața sa nu este cea mai intuitivă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Atracții turistice în județul Brașov. Cele mai importante obiective din orașul Brașov și împrejurimi
Atracții turistice în județul Brașov. Cele mai importante obiective din orașul Brașov și împrejurimi

Brașov este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din România și nu degeaba este celebru, atât pentru străini, cât și pentru români.

Povestea din spatele Cascadei Urlătoarea din Munții Bucegi - mitul spune că o tânără s-ar fi aruncat de acolo
Povestea din spatele Cascadei Urlătoarea din Munții Bucegi - mitul spune că o tânără s-ar fi aruncat de acolo

Cascada Urlătoarea din Munții Bucegi este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din România. Povestea cascadei este una surprinzătoare, dar și morbidă în același timp.

Atracții turistice în R. Moldova. De la Chișinău la cramele cu vin moldovenesc, ce obiective turistice nu trebuie ratate
Atracții turistice în R. Moldova. De la Chișinău la cramele cu vin moldovenesc, ce obiective turistice nu trebuie ratate

Moldova, această mică țară din Europa de Est, este situată între Ucraina și România, într-o regiune cunoscută sub numele de Basarabia și are forma unui ciorchine de struguri.

Italia – principalele obiective turistice de la Roma și Veneția, până în Sicilia sau Coasta Amalfi
Italia – principalele obiective turistice de la Roma și Veneția, până în Sicilia sau Coasta Amalfi

Bella Italia, așa cum le place italienilor să o numească, este una dintre cele mai vizitate țări din Europa. Nu e de mirare, pentru că are mâncare delicioasă, o climă prietenoasă, locuri minunate și plaje de vis.

Locuri de vizitat în Franța. Ce obiective turistice nu trebuie să ratezi de la Paris la Strasbourg sau Marseille
Locuri de vizitat în Franța. Ce obiective turistice nu trebuie să ratezi de la Paris la Strasbourg sau Marseille

Franța este superbă, în orice parte te-ai uita, fie că vorbim despre romanticul și legendarul Paris sau orașe orașe precum Lyon, Nice sau Marseille, cu aerul lor boem.    

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.