Ce poți face în județul Covasna ca turist. Principalele obiective pe care nu trebuie să le ratezi

Obiective COvasna
Shutterstock

Sunt o mulțime de obiective turistice în Covasna, așa că dacă te gândești să vizitezi județul, ar trebui să-ți iei măcar 3-4 zile pentru a-l explora pe deplin și a te bucura de tot ce are de oferit.  

Județul Covasna este situat în sud-estul Transilvaniei, iar reședința este municipiul Sfântu Gheorghe.

Județul a fost înființat în anul 1968 și, conform recensământului din 2011, peste 73% din locuitori sunt maghiari.

Principalele obiective turistice în Covasna

Peste tot în județ vei găsi zone deosebite, obiective turistice impresionante, priveliști care te lasă fără grai și locuri în care vei dori să te întorci cu prima ocazie.

Este o zonă care merită descoperită, însă vei avea nevoie de câteva zile bune de vacanță pentru a te plimba prin toate cotloanele sale.

Citește și
Creaturile găsite de turiști pe un traseu din Făgăraș, Le-au luat acasă și le-au hrănit cu biberonul
Creaturile găsite de turiști pe un traseu din Făgăraș. Au crezut că sunt niște pisicuțe obișnuite, însă au avut o surpriză
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Muzeul Etnografic Haszmann Pal se numără printre cele mai frumoase obiective turistice în Covasna. A fost amenajat în Cernatul de Sus și deține peste 8.000 de exponate care reprezintă colecții importante din zona istorică, geologică și etnografică a secuilor din zonă.

Colecția de porți secuiești este elementul cel mai valoros al acestui muzeu. Colecția de pietre funerare cioplite din lemn este și ea impresionantă, la fel ca expoziția mașinilor agricole.

Muzeul are o grădină imensă, verde și liniștită, ideală pentru a te relaxa.

Stațiunea Balvanyos se află la 67 de kilometri de Sfântu Gheorghe. Aerul de aici te face să inspiri adânc și să te bucuri de propspețimea lui, totul într-un peisaj de poveste.

Stațiunea oferă posibiltăți de tratament, având izvoare de ape minerale cu proprietăți curative. Tot aici poți vedea Ruinele Cetății Balvanyos, care se află pe dealul Cetate, la o altitudine de 1029 de metri.

Nu trebuie să ratezi nici Sfântu Gheorghe, municipiul de reședință al județului Covasna și o adevărată atracție turistică.

Un oraș în care tradiția și cultura se îmbină și oferă posibilități nenumărate pentru turiștii români și străini care vin aici să exploreze la pas obiectivele turistice.

Instituțiile culturale precum Biblioteca Județeană Bod Peter, Casa de Cultură Municipală sau Casa Mives sunt doar câteva dintre atracțiile din oraș. Biserica Reformată Fortificată Sfântu Gheorghe merită și ea vizitată, la fel și Muzeul Național Secuiesc.

Dacă ajungi în Covasna, nu rata o vizită la Biserica fortificată Sf. Emeric din Ghelnița, prima și cea mai veche biserică din partea superioară a regiunii Trei Scaune. Un adevărat monument istoric, unic din punct de vedere al arhitecturii.

Cu trei clădiri anexate, Biserica a fost declarată monument UNESCO, așa că nu e de mirare că mii de turiști aleg să o viziteze.

Obiective COvasna

Târgu Secuiesc sau orașul cizmarilor și al curțiilor este un oraș fermecător cu un stil unic în Europa. Din oraș ies străduțe înfundate în forma razelor de soare. Se numesc udvarterek și sunt 72 la număr. Tot în zonă poți vedea Biserica romano-catolică în stil baroc, Mănăstirea Minorităților sau Casa memorială Gabor Aron.

Un alt loc de poveste este Castelul Kalnoky, care găzduiește Muzeul Vieții Transilvănene. Aici poți vedea arme autentice rămase din luptele duse de Kalnoky cu turcii, reconstituiri ale vestimentației de epocă sau celebrul pian Streicher original.

Peștera Puturosu se află la 1052 metri altitudine în județul Covasna, în comuna Turia. Aici este locul cu cea mai mare concentrație de sulf de pe teritoriul țării. Se mai numește și Grota Sinucigașilor, pentru că mulți oameni au ales să își pună capăt zilelor în acest loc.

Castelul Mikes este un loc parcă desprins din basme. Se află la șase kilometri de Covasna în satul Zăbala și este vizitat de turiști din toată țara, dar și de cei străini. A început ca fiind sat de vacanță al presei comuniste, apoi a fost orfelinat, școala și sanatoriu. Este înconjurat de un parc impresionant, iar grădina este compartimentată de pârâie, lacuri, alei și flori.

Valea Zânelor este locul pentru care mulți turiști aleg să vină în această parte a țării. Unul dintre cele mai importante obiective turistice în Covasna și locul în care se găsește monumentul șiclău, unic în Europa.

Ce să vizitezi în orașul Sfântu Gheorghe din Covasna

Obiective COvasna

Orașul în sine reprezintă un obiectiv turistic, dar dacă ajungi în Sfântu Gheorghe, sunt câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi. În plus, dacă ajungi în oraș în luna aprilie, vei putea lua parte la zilele orașului, un eveniment care animă întreaga populație cu concerte, expoziții, manifestări culturale sau sportive.

Nu rata parcul Elisabeta cu copaci înalți și bătrâni, iazul cu nuferi și podul de peste lac. Statuile sunt și ele parte din atracția orașului. Dacă ai noroc și prinzi căsuțe cu kurtos kalacs, nu ezita să îți cumperi unul. Are alt gust când îl mănânci în Sfântu Gheorghe, incomparabil cu ce ai gustat până acum.

Biserica Reformată din Sfântu Gheorghe se numără și ea printre obiectivele turistice de neratat. Este un important monument istoric și cultural, cu detalii arhitecturale impresionante și o atmosferă specială.

Muzeul Sfântu Gheorghe oferă o incursiune în istoria și cultura zonei. Explorează exponantele de aici care îți oferă o mică privire asupra istoriei și a tradițiilor din zonă.

Piața Libertății, Galeria de Artă și Teatrul Tamasi Aron nu trebuie ratate. Sunt locuri în care fiecare turist își face măcar o fotografie. Centrul orașului este și el un loc popular pentru localnici și turiști deopotrivă. Locul arată superb, cu clădirile colorate și bine întreținute, care înfrumusețează orice poză.

Muzeul Național Secuiesc se află la aproximativ 10 minute de mers pe jos de la parcul central din oraș. Este una dintre cele mai vechi instituții muzeale din țară și se află pe aceeași stradă cu biblioteca.

Obiective turistice de iarnă în Covasna

Dacă alegi să vizitezi Covasna pe timp de iarnă, alegerea este una mai mult decât inspirată. Pârtia de schi Lorincz Zsigmond este cea mai celebră din județ și este alcătuită din două părți cu grade de dificultate diferite.

Județul este celebru pentru stațiunile sale balneoclimaterice și peisajele sale montane deosebite.

Poți face drumeții prin pădurile pline de zăpadă, te poți cățăra pe munte sau poți face schi pe pârtiile cu telescaun.

În aceeași măsură, te poți relaxa la băile termale sau împachetările cu nisip.

Iarna, Covasna este superbă de vizitat, nu doar pentru resortul de ski Băile Tușnad, ci și pentru drumeții și excursii cu sania, cu snowmobilul sau ATV-ul.

Traseele pot fi alese în funcție de nivelul de dificultate ales. Băile termale de la stațiunea Balvanyos sunt foarte populare iarna. În plus, dacă ajungi aici pe ger, poți participa la o mulțime de activități și evenimente locale.

Obiective COvasna

Stațiunile din județul Covasna

Județul Covasna abundă în stațiuni. Oameni de toate vârstele vin aici indiferent de sezon pentru a se relaxa, a se trata de diferite afecțiuni sau doar pentru a se distra.

Apele termale și stațiunile aflate la altitudini mari oferă atât priveliști deosebite, cât și posibilități infinite de relaxare și tratament. În plus, în majoritatea stațiunilor vei găsi împachetări cu nămol sau diverse masaje.

Stațiunea Covasna

Covasna este o stațiune balneară la o altitudine de aproximativ 550 de metri. Este cunoscută pentru apele sale minerale și termale bogate în dioxid de carbon, care sunt considerate benefice pentru tratarea unor afecțiuni ale sistemului respirator, circulator și dermatologic.

Aici vei găsi multe facilități pentru relaxare și tratament, cum ar fi băi termale, saune și împachetări cu nămol.

Apele minerale sunt bogate în acid carbonic de origine vulcanică. Vei găsi aici mofetele, emanații de gaze naturale, care sunt ideale pentru tratamentul bolilor cardiovasculare.

Gazul de mofetă de la Covasna are un conținut de 80-98% bioxid de carbon și are efect vasodilatator.

Balvanyos Covasna

O altă stațiune balneară foarte populară este Balvanyos. Stațiunea este renumită pentru apele sale minerale și termale bogate în dioxid de carbon, care sunt considerate benefice pentru tratarea unor afecțiuni ale sistemului respirator, circulator și dermatologic.

S-a format prin contopirea a trei colonii de băi. Rocile vulcanice și sedimentare din sol, emanațiile de bioxid de carbon și hidrogen sulfurat au dus la apariția mai multor izvoare de apă.

Datorită mofetelor, mii de oameni vin aici în fiecare an. Este situatică pe versantul sudic al munților Bodoc, adică ai o priveliște spectaculoasă de oriunde te-ai uita, mai ales că stațiunea se află la o altitudine de 840 de metri.

Obiective COvasna

Șugaș Băi

Se află la 8 km de Sfântu Gheorghe și abundă în gaze de mofetă și ape minerale. Există un teren de mini golf, de tenis, un perete artificial de escaladă și un parc de aventură.

În plus, a fost amenajat un centru de agrement și poți străbate câteva trasee de ciclism și de drumeție în pădurile din jur, dacă vrei să îți pui sângele în mișcare. Un loc în care relaxarea și conectarea cu natura merg mână în mână.

Poți veni aici și iarna, unde vei găsi două pârtii de schi mici, ambele medii ca grad de dificultate.

Există centru de închiriere a unui echipamjent și teleski, așa că te poți aventura la o partidă de schiat.

Poți ajunge ușor aici din Sfântu Gheorghe, iar experiența este una de neuitat.

Județul Covasna are o mulțime de bogății, atât naturale cât și culturale. Găsește-ți timp să le vizitezi și să le descoperi pe fiecare într-un ținut care pare desprins din povești.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Mocănița de pe Valea Hârtibaciului a fost pusă pe șine. Turiștii sunt fascinați de ea și de priveliștile de pe drum
Mocănița de pe Valea Hârtibaciului a fost pusă pe șine. Turiștii sunt fascinați de ea și de priveliștile de pe drum

Vă invităm acum să descoperiți mocănița de pe Valea Hârtibaciului, de lângă Sibiu. Un loc numai bun pentru o vacanță.

Creaturile găsite de turiști pe un traseu din Făgăraș. Au crezut că sunt niște pisicuțe obișnuite, însă au avut o surpriză
Creaturile găsite de turiști pe un traseu din Făgăraș. Au crezut că sunt niște pisicuțe obișnuite, însă au avut o surpriză

Turiștii care au găsit doi pui care păreau de pisică, pe cărările de munte din Făgăraș, au avut o mare surpriză după ce i-au luat acasă și i-au hrănit cu biberonul.

Obiective turistice în Dâmbovița. Puțini știu câte lucruri sunt de văzut în acest județ de lângă București
Obiective turistice în Dâmbovița. Puțini știu câte lucruri sunt de văzut în acest județ de lângă București

Parte din regiunea istorică Muntenia, județul Dâmbovița are șapte orașe, iar reședința sa este Târgoviște. Situat în partea central-sudică a țării, județul se suprapune bazinelor hidrografice ale râurilor Ialomița și Dâmbovița.  

Obiective turistice în județul Cluj: De la Salina Turda la stațiunile din Apuseni
Obiective turistice în județul Cluj: De la Salina Turda la stațiunile din Apuseni

Județul Cluj este una dintre cele mai populare destinații turistice din România și nu este de mirare, dacă ne uităm la toate obiectivele turistice, viața de noapte, atmosfera și obiectivele naturale pe care le are de oferit.

Ce poți să vizitezi în orașul Constanța când nu mergi la plajă. Top atracții turistice pe litoral
Ce poți să vizitezi în orașul Constanța când nu mergi la plajă. Top atracții turistice pe litoral

Fondat sub numele de Tomis, orașul Constanța se află în sud-estul României, având ieșire la Marea Neagră. Este unul dintre cele mai vizitate orașe din România, care pe lângă litoral, are o mulțime de obiective turistice.  

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.