Stațiunile din Covasna și Harghita, o alegere inspirată pentru sărbători. Ce prețuri sunt

Ultima actualizare: 21-12-2018 21:14

Dacă vreți să petreceți vacanța la munte, departe de aglomerația de pe Valea Prahovei, micile stațiuni din Covasna și Harghita pot fi o alegere inspirată.

Locuri precum Băile Tușnad, Vama Buzăului sau Sugaş Băi vă așteaptă cu atracții inedite și tarife de două ori mai mici.

Cunoscută, în principal, pentru apele minerale, staţiunea Băile Tuşnad poate fi o destinaţie plăcută pentru această iarnă.

Ascunsă între munţii acoperiţi de zăpadă, micuţa localitate a început să le ofere turiştilor noi variante de petrecere a timpului liber.

Cea mai nouă provocare este plimbarea cu un vehicul cu şenile.
Traseul se întinde pe 12 kilometri prin pădure. Din loc în loc, turiştii se opresc să admire animalele sălbatice ori să guste din bunătăţile locale.

Un grup a avut norocul să vadă căprioarele.

Aventura costa 50 de lei. Pentru 20 de lei în plus, turiştii pot testa şi sania trasă de o maşină de teren.

Oaspeţi dornici de aventura sunt aşteptaţi şi la Mădăraș, în Harghita. Munţii pot fi descoperiţi de pe un snowmobil ori un segway. Preţurile sunt între 100 şi 200 de lei.

Părtii de schi şi snowboard în stare foarte bună găsiţi şi la Ghimes, Harghita Bai, Valea Mare sau Băile Tuşnad.

Preţurile sunt mai mici decât pe Valea Prahovei. În Poiana Braşov sau Sinaia, de pildă, skipass-ul pentru trei zile costa în jur de 370 de lei, însă în staţiuni precum Mădăras sau Ghimes nu depăşeşte 160 de lei.

La Sugaş Bai, primăria Sfântu Gheorghe a amenajat doua părţii de dificultate medie cu instalaţie pentru iluminare nocturnă.

În aceste locuri, veţi găsi preţuri mici şi la cazare. Pentru o noapte, pentru două persoane este 130 de lei, cu mic dejun inclus. La Revelion şi la sărbători sunt alte preţuri, în jur de 200 de lei şi 300 de lei pentru o persoană, pentru o noapte, cu demipensiune.

Staţiunile din Covasna şi Harghita sunt rezervate în proporţie de 85%. Cei care nu au stabilit încă unde să-şi petreacă Crăciunul şi Revelionul mai pot găsi camere libere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO