Județul Covasna a făcut din conacele sale un brand turistic. Ce putem vedea într-un sejur în "Ținutul conacelor"

×
Codul embed a fost copiat

O vacanță de poveste în deplină siguranță, așa sună invitația pe care ne-o fac proprietarii de castele din Secuime.

Un sejur în "Ținutul conacelor" înseamnă pe lângă o întoarcere în timp într-un loc cu peisaje care îți taie răsuflarea, mâncare delicioasă și gazde care te vor trata regește.

Un castel cu nenumărate acareturi, 40 de hectare de pajiști cu lacuri și iazuri plus încă 500 de hectare de pădure - este averea Contelui Mikes din Zăbala, familie nobilă cu rădăcini în secolul al 15-lea. Întregul domeniu este acum la dispoziția turiștilor.

Alina Florescu, turistă: “Cred că este cel mai frumos loc de relaxare din România, este un domeniu absolut superb. Chiar te simți ca la un castel. Se vede că aparține unui conte și unei contese”,

Turistă: "Intrați pe poartă și uitați de ce e în afară, vă transformați trăim ca la un conac, ca într-o familie nobilă. Trăim într-o altă poveste. Eu mă relaxez foarte tare aici. Având în vedere că e pădurea, pe nu știu câte hectare au, chiar e relaxant”.

Citește și
test covid
Sute de bucureșteni au fost testați pentru a vedea dacă au sau nu anticorpi Covid-19

Interioarele reproduc atmosfera tihnită și îndestulată a nobilimii austro-ungare dar se îmbină perfect cu luxul vieții moderne. O noapte de cazare aici costă între 80 și 500 de euro. Masa, gătită din ingrediente naturale este servită pe terasele generoase.

Imola Dobra, manager de evenimente: ”O plimbare cu barca pe lac, pescuit, saună în pădure într-o căsuță foarte faină, se poate și călări. Pentru grupuri organizăm și workshopuri de coacere de kurtos-kalacs, vine o doamnă din sat și ne pregătește aluatul împreună cu grupul. Așa facem și pâine, acolo avem și un cuptor mare și putem face pâine cu cartofi”.

În județul Covasna sunt peste 160 de castele și conace iar 15 dintre acestea se află deja în circuitul turistic. Numărul lor crește de la un an la altul, pe măsură ce proprietățile sunt restaurate. Tamas Nagy a moștenit conacul costruit de străbunicul lui în anul 1802, în localitatea Coșeni.

Tamas Nagy, proprietarul conacului: ”Am recuperat toare materialele, din grinzile folosite am făcut un bar, din țiglele de pe acoperiș am făcut pardosdeala”.

Ilona Fogași: "Mobilierul din această încăpere este din 1802, este foarte vechi, am găsit mobilierul într-un grajd, când am găsit această comoară am zis că trebuie să restaurăm și să găsim un loc într-o cameră”.

În această perioadă, propietarii afișează și certificatul care atestă că locul respectă cu strictețe regulile pentru prevenirea răspândirii bolilor.

Robert Gruman, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Covasna: "În premieră am lansat certificarea -visit Covasna safe place-, peste 60 de unități de cazare din județul Covasna au introdus măsuri de siguranță pentru protecția angajaților și pentru protecția turiștilor".

Sunt 5 ani de când județul Covasna a făcut din conacele sale un brand turistic iar efectele se văd. Statisticile arată că numărul de înnoptari a crescut în medie cu 10 la sută în fiecare an.

 

Citește și...
Ce soluții au găsit firmele românești pentru a putea trece de criza provocată de coronavirus
Ce soluții au găsit firmele românești pentru a putea trece de criza provocată de coronavirus

După ce au avut pierderi serioase din cauza crizei sanitare, firmele românești caută soluții de salvare. 

Sute de bucureșteni au fost testați pentru a vedea dacă au sau nu anticorpi Covid-19
Sute de bucureșteni au fost testați pentru a vedea dacă au sau nu anticorpi Covid-19

Sute de bucureșteni au fost testați miercuri la Arena Națională, pentru a vedea dacă au sau nu anticorpi, pentru Covid-19.

De luni se deschid piscinele exterioare. De ce nu ne putem infecta cu coronavirus din apă
De luni se deschid piscinele exterioare. De ce nu ne putem infecta cu coronavirus din apă

De luni, aproape 5.000 de săli de fitness şi cluburi de vară cu piscine exterioare pot primi iarăşi clienţi. Ministerul Sănătăţii lucrează la o listă întreagă de reguli de respectat.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.