Relaxare totală și peisaje de poveste în Covasna, stațiunea mofetelor și a celor 1.000 de izvoare de apă minerală

×
Codul embed a fost copiat

Dacă sunteți în căutarea unui loc liniștit în care să evadați și să vă relaxați, astăzi vă propunem stațiunea Covasna.

 

Se numără printre destinațiile turistice cunoscute mai ales de cei care merg la tratamente balneare, dar a devenit atractivă și pentru tineri, mai ales că în ultimii ani s-au făcut investiții noi în hoteluri.

În plus, nu este aglomerat și este un loc sigur, mai ales acum, în pandemie.

Covasna este cunoscută drept stațiunea mofetelor și a celor o mie de izvoare de apă minerală. Majoritatea turiștilor care ajung aici vin pentru turismul de sănătate și relaxare, pentru liniște și aer curat.

Citește și
conac
Județul Covasna a făcut din conacele sale un brand turistic. Ce putem vedea într-un sejur în "Ținutul conacelor"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În mijlocul naturii, într-o zonă liniștită, între Băile Tușnad și Târgu Secuiesc, turiștii găsesc în acest hotel de 4 stele refugiul ideal, pentru un sejur departe de aglomerația din orașe.

- Este un loc care te primește cu căldură, este un peisaj superb.
- Veniți și pentru apele termale?
- Da, e cazul să apelez și la ele
”.

Piscinele cu apa minerală, sauna umedă, uscata, dar și cea secuiască cu cetină de brad, camera salină sau baia cu aburi sunt printre atracțiile locului.

Femeie: ”Mic dejun și SPA, relaxare totală. Da, exact și toate zilele în care am stat asta ne-am dorit de fapt, relaxare. Am avut noroc că a nins și peisajul este de poveste”.

Bărbat: ”Ne place SPA-ul, ne-am gândit în special la SPA și e foarte frumos”.

La Balvanyos și iarna e altfel. Te rupi complet de realitate când de la -3 grade te poți relaxa într-o piscina încălzită la 36 de grade, sub cerul liber. Din care să privești brazii care înconjoară locul.

Relaxarea continuă în zona de SPA.

Andrei Damian, maseur SPA: ”Avem și tratamente care se execută în profunzime, cum sunt masajele pentru detensionare musculară, unele sunt mai terapeutice”.

 

Turist: ”Vin de drag, cu adevărat te simți ca acasă”

 

Boldizsar Haraly, director vânzări hotel Balvanyos: ”Facilitățile oferite în acest anotimp sunt mai ales focusate pe centrul de welness SPA, terapii masaje, saune, dar toate astea sunt limitate”.

Foarte mulți turiști, în special pensionarii, aleg hotelurile din Covasna pentru tratamentele balneare. Spun că vin aici să își trateze diferite afecțiuni și se întorc sănătoși acasă.

Vin de drag, cu adevărat te simți ca acasă, doctori calzi, buni”.

Venim de la Buzău și am ales Covasna pentru că aici ne-am simțit întotdeauna bine, am făcut tratament care ne-a ajutat pentru afecțiunile pe care le avem”.

Turiștii au parte aici de băi carbogazoase, mofete carbogazoase pentru boli cardiovascualre, dar și pentru reumatism sau hipertensiune.

Zenko Jano, medic șef bază tratament: ”Imunitatea ca atare crește și prin îmbunătățirea circulației, deci vine bine și post-covid, cu recuperare prinde bine”.

Hotelul dispune de 302 locuri de cazare.

Răzvan Comăneci, director hotel: ”Am luat toate măsurile de siguranță pentru ca turiștii să fie în regulă. Vorbim de triajul epidemiologic, după fiecare serie avem o firmă care se ocupa de dezinfecție totală, atât la nivel de camera, cât și la baza de tratament”.

La Covasna se află una dintre cele mai mari mofete din lume - ocupă o suprafață de 100 mp și poate deservi în același timp până la 100 de persoane.

Stațiunea Covasna se află în centrul țării, la numai trei ore și jumătate față de București.

Trebuie să știți că în această perioadă unele hoteluri cu centre SPA permit accesul clienților la piscină numai pe baza unei programări făcute în prealabil și pentru un anumit interval orar.

Așa că vă sfătuiesc să vă faceți programările din timp atât la piscină, cât și la masaje, ca să aveți parte de o experiență completă.

În plus, dacă stați mai multe zile puteți să vizitați conacele din județ, aici se află peste 160 de conace și castele, unele restaurate și introduse în circuitul turistic.

Trebuie neapărat să gustați și celebrul kurtoskalacs, pe care îl puteți cumpără chiar de la porțile oamenilor.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Tradițiile seculare din Ținutul Meșteșugarilor. ”Când zic că e foarte frumos îmi dau așa o putere să duc mai departe”
Tradițiile seculare din Ținutul Meșteșugarilor. ”Când zic că e foarte frumos îmi dau așa o putere să duc mai departe”

Astăzi ajungem în Ținutul Meșteșugarilor - așa cum poate fi numit județul Covasna. În fiecare sat de acolo găsim cel puțin un atelier unde lemnul, lâna, fierul sau aluatul capătă formă datorită unor oameni pricepuți.

Județul Covasna a făcut din conacele sale un brand turistic. Ce putem vedea într-un sejur în
Județul Covasna a făcut din conacele sale un brand turistic. Ce putem vedea într-un sejur în "Ținutul conacelor"

O vacanță de poveste în deplină siguranță, așa sună invitația pe care ne-o fac proprietarii de castele din Secuime.

iLikeIT. Un județ din România se promovează cu ajutorul unei aplicații
iLikeIT. Un județ din România se promovează cu ajutorul unei aplicații

Cum crești numărul de turiști într-o regiune? Cu ajutorul unei aplicaţii, de pildă.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.