Castelul Bran, intr-un Top 10 al celor mai inspaimantatoare destinatii de Halloween

27-10-2012 13:57


castelul Bran, cover

Castelul Bran a fost inclus intr-un top al celor mai inspaimantatoare zece destinatii de Halloween, realizat de un site turistic, alaturi de alte locuri celebre pentru istorii terifiante precum Hollywood si Triunghiul Bermudelor, informeaza Reuters.

"Poate nu ai nevoie de usturoi si tepuse cand vizitezi Castelul Bran din Transilvania, Romania, dar adevarul terifiant despre groaznicul print Vlad te va face cu siguranta sa te uiti in spatele tau cand vizitezi castelul", sunt de parere autorii acestui top, de la site-ul Hotwire.com, care plaseaza castelul Bran pe locul 9.

Ei vorbesc despre reputatia de sadic a lui Vlad Tepes, binecunoscuta in toata lumea:

"Desi nu se credea despre el ca este un vampir, inumana lui sete de sange a fost elementul declansator pentru romanul lui Bram Stoker "Dracula"", mai scriu autorii acestui top, care spun ca acest castel poate fi vizitat pentru a simti "mania lui Dracula".

Liderul topului este Hollywood, Los Angeles, care, desi este un loc stralucitor, a fost marcat de multe tragedii, scrie Mediafax.

Se spune ca stafiile lui Marilyn Monroe si Montgomery Clift inca bantuie Hollywood Roosevelt Hotel, iar alte fantome "locuiesc" in Grauman's Chinese Theatre, dar si pe semnul "Hollywood" care vegheaza cartierul cinematografiei.

Exista, de asemenea, un tur al celor mai celebre cazuri de crima, fiind amintite, printre altele, Sharon Tate si Janis Joplin.

In acelasi top au mai fost incluse, in ordine, Salem, Massachusetts (procesul vrajitoarelor din 1692), New Orleans, Louisiana (Mardi Gras, voodoo si vampiri), Sleepy Hollow, New York (legenda calaretului fara cap), Edinburgh, Scotia (atacuri militare sangeroase, torturi si executii), Praga, Cehia (fantome rautacioase, un golem care ar proteja cartierul evreiesc, Castelul din Praga), Triunghiul Bermudelor (cele mai misterioase disparitii - peste 50 de nave si 20 de avioane), Paris, Franta (catacombele, cimitirul Père Lachaise etc.).

Ultima pozitie a topului este ocupata de Moscova, Rusia, marcata de legende sumbre si spirite vechi de sute de ani, cu o retea de catacombe care include o camera de tortura si un pod care a fost locul unei sinucideri in masa.

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata de multe popoare din lumea occidentala si nu numai. Halloween se sarbatoreste in noaptea de 31 octombrie, precedand sarbatoarea crestina Ziua tuturor sfintilor de pe 1 noiembrie.

Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptati, luminati cu ajutorul unor cu felinare, folositi la decorarea caselor si gradinilor sau ca lanterna, dar si costumarea in personaje desprinse din povestile de groaza.

Copiii costumati astfel colida din casa in casa si sunt recompensati cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregatite pentru aceasta sarbatoare sunt merele glazurate.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO