Au reaparut cafenelele regale in statiunile de pe Valea Prahovei. Cum arata Casa de Ceai a Reginei Maria dupa restaurare
Pentru amatorii de locuri cu parfum de epoca, au reaparut in Romania cafenelele regale. Le gasiti, in special, in statiunile de pe Valea Prahovei si din zona Brasovului. Desi preturile tin si ele rangul, nu ar strica sa faceti o rezervare din vreme.
Dupa o investitie de peste un milion de euro, Casa de Ceai a Reginei Maria, aflata in curtea castelului Bran,
si-a recapatat stralucirea. Totul aduce aminte de epoca interbelica, cea mai bogata perioada a Romaniei in materie de gastronomie.
Liviu Popescu, chef: "Acesta este un bulz, dar este usor reinterpretat in sencul in care contine straturi de mamaliga, branza de burduf proaspata, branza de burduf maturata si este imbunatatita cu salam de casa si bacon de mangalita trase usor la tigaie."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Putini stiu ca aceasta cladire care are aproape 100 de ani a fost gandita chiar de regina.
Anemona Todor, ghid Castelul Bran: "Practic, Regina Maria a inceput in vara anului 1921 sa transforme un vechi hambar intr-o camera de ceai, inconjurata de o gradina taraneasca. Pentru ca regina a fost o romantica, a dorit ca interioarele casei de ceai sa fie amenajate rustic, a construit intr-una din incaperi un semineu cu teracota saseasca."
Si pe Valea Prahovei sunt locuri in care va puteti bucura in egala masura de peisaje, arhitectura si bucatarie. Proprietarii castelului Cantacuzino din Busteni au dorit sa recreeze atmosfera pariziana atat prin decoratiuni, cat si prin mancare.
Kurt Neuschitzer, CEO Castelul Cantacuzino: "Am renovat aceasta parte in asa fel incat sa avem stilul unui restaurant frantuzesc. Este si stilul bucatariei. Dar am facut o exceptie pentru romani, pentru ca am combinat stilul frantuzesc cu portii romanesti. Partea din fata face parte dintr-o veche crama de vanatoare, care a fost construita in 1850."
Marian Lamba, chef: "Este Pastele si toata lumea prefera sa manance miel si am incercat sa facem in bucataria frantuzeasca aici la noi un preparat specific Pastelui, o coroana de miel in crusta de ierburi aromatice, cu ratatouille de legume."
La Sinaia restaurantul Furnica, aflat in proprietatea familiei regale, s-a redeschis dupa ani de paragina.
Toate aceste locuri sunt foarte solicitate in aceasta perioada, asa ca este bine sa sunati inainte de a porni la drum.