Au reaparut cafenelele regale in statiunile de pe Valea Prahovei. Cum arata Casa de Ceai a Reginei Maria dupa restaurare

Ultimul update: Sambata 15 Aprilie 2017 06:55
Data publicarii: Miercuri 12 Aprilie 2017 19:29
Categorie: Travel

Pentru amatorii de locuri cu parfum de epoca, au reaparut in Romania cafenelele regale. Le gasiti, in special, in statiunile de pe Valea Prahovei si din zona Brasovului. Desi preturile tin si ele rangul, nu ar strica sa faceti o rezervare din vreme.

Dupa o investitie de peste un milion de euro, Casa de Ceai a Reginei Maria, aflata in curtea castelului Bran,
si-a recapatat stralucirea. Totul aduce aminte de epoca interbelica, cea mai bogata perioada a Romaniei in materie de gastronomie.

Liviu Popescu, chef: "Acesta este un bulz, dar este usor reinterpretat in sencul in care contine straturi de mamaliga, branza de burduf proaspata, branza de burduf maturata si este imbunatatita cu salam de casa si bacon de mangalita trase usor la tigaie."

Putini stiu ca aceasta cladire care are aproape 100 de ani a fost gandita chiar de regina.

Anemona Todor, ghid Castelul Bran: "Practic, Regina Maria a inceput in vara anului 1921 sa transforme un vechi hambar intr-o camera de ceai, inconjurata de o gradina taraneasca. Pentru ca regina a fost o romantica, a dorit ca interioarele casei de ceai sa fie amenajate rustic, a construit intr-una din incaperi un semineu cu teracota saseasca."

Patronii de cafenele din tara investesc serios in "barista". Sfaturile unui specialist pentru o cafea la rang de arta

Si pe Valea Prahovei sunt locuri in care va puteti bucura in egala masura de peisaje, arhitectura si bucatarie. Proprietarii castelului Cantacuzino din Busteni au dorit sa recreeze atmosfera pariziana atat prin decoratiuni, cat si prin mancare.

Kurt Neuschitzer, CEO Castelul Cantacuzino: "Am renovat aceasta parte in asa fel incat sa avem stilul unui restaurant frantuzesc. Este si stilul bucatariei. Dar am facut o exceptie pentru romani, pentru ca am combinat stilul frantuzesc cu portii romanesti. Partea din fata face parte dintr-o veche crama de vanatoare, care a fost construita in 1850."

Marian Lamba, chef: "Este Pastele si toata lumea prefera sa manance miel si am incercat sa facem in bucataria frantuzeasca aici la noi un preparat specific Pastelui, o coroana de miel in crusta de ierburi aromatice, cu ratatouille de legume."

La Sinaia restaurantul Furnica, aflat in proprietatea familiei regale, s-a redeschis dupa ani de paragina.

Toate aceste locuri sunt foarte solicitate in aceasta perioada, asa ca este bine sa sunati inainte de a porni la drum.

Teatrul unde poti sta si la o bere cu prietenii, in Capitala. O tanara a investit 300.000 de euro in local

Teatrul unde poti sta si la o bere cu prietenii, in Capitala. O tanara a investit 300.000 de euro in local

Pastele cailor

Paștele Cailor, sărbătorit în mai multe localități din România. O persoană a fost rănită

Aventură în cele 10 peșteri din Bihor. Minunăţiile descoperite sub pământ

Planul prin care un sat din Alba și-a mărit numărul turiștilor

Peste o sută de pasionați de snowkiting s-au strâns la cota 2000, la Sinaia

Proiectul care va ”sacrifica” un oraș timp de 5 ani. Primar: ”Bani există și nu prea”

”Brad Pitt” al R. Moldova a adus țara în top 10 destinații pe 2018

targ turism

Târgul de Turism al României. Peste 290 de agenţii şi tur-operatori își prezintă ofertele

Comoara ascunsă sub oraşele din Ardeal, pe care nu ştim să o folosim. În loc de staţiuni, studii de fezabilitate

Bomboane de ciocolată umplute cu slănină, lansate de un cofetar din Iaşi

Obicei periculos în Sibiu. Tinerii învârt un cauciuc în flăcări deasupra capului ca să impresioneze fetele

Românii din nordul ţării preferă vacanţele în străinătate, decât să meargă la Marea Neagră

De Ziua Îndrăgostiților, multe cupluri au ales un weekend la munte. Pârtiile, pline de turiști