Ai luat ca suvenir prosoapele de la hotel? De acum incolo au cip cu GPS

Ultima actualizare: 12-06-2012 10:18
Halat de baie, prosoape, hotel

Interesant este faptul ca masura a fost luata de hotelierii americani, exasperati de furturile de lenjerie si prosoape. S-a inventat astfel un cip elastic, rezistent la spalare si care poate fi reperat prin GPS.

Foarte multi turisti s-au gandit sa-si ia drept suvenir de la hotelul in care au fost cazati prosoape sau diverse obiecte din garderoba camerei. Satui de faptul ca erau nevoiti sa innoiasca stocurile de la o luna la alta, proprietarii marilor hoteluri din New York au adoptat o tactica moderna, menita sa-i faca pe turistii care le calca pragul, mai cinstiti.

Blogul de turism al New York Times, In Transit, scrie ca in prosoape, halate de baie sau lenjerii de pat se va introduce de acum in colo cipul RFID, asemanator cu cel introdus in hainele din magazine. 

Deja trei hoteluri, unul din Manhattan, altul din Miami si celalalt din Honolulu folosesc tehnologia pentru a-si tine "consumabilele" cat mai mult timp in camere. Dispozitivul este construit de compania Linen Technology Tracking si in curand el va ajunge in toate hotelurile din lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO