600.000 de turisti, asteptati la carnavalul din orasul italian Viareggio. Cum a fost ironizat Trump printr-un car alegoric

Ultima actualizare: 19-02-2017 07:10

Orasul italian Viareggio a imbracat straie de carnaval si va gazdui petreceri impresionante, pline de culoare, pana in 5 martie. Celebrul carnaval de satira i-a avut in prim plan pe Donald Trump si planurile acestuia cu mexicanii si musulmanii.

Orasul asteapta in aceasta perioada aproximativ 600.000 de vizitatori. Parada a debutat cu un car alegoric care il infatiseaza pe Donald Trump cu o coafura supradimensionata, pe care parca face surf... Statuia Libertatii. In acest timp, in jurul carului un cowboy "tintea" mexicani si musulmani. Carnavalul este cunoscut pentru temele satirice care vizeaza subiectele fierbinti ale momentului.

Barbat: "Imi place atmosfera, oamenii care vin aici si se distreaza, este un carnaval pentru tineri. Avem muzica moderna si teme actuale."

Sute de mii de turisti vin in fiecare an in Viareggio sa ia parte la carnaval. Sunt cinci reprezentatii in total, dar pregatirile dureaza cateva luni.

Femeie: "Nu poti lucra aici daca nu iubesti ceea ce faci, pentru ca stai ore intregi, zile... Chiar si cand eram insarcinata am lucrat, eram aici si pictam mastile."

Zeci de femei si barbati au muncit sa dea forma si culoare mastilor si figurinelor. Cele mai multe sunt realizate din hartie, iar in timpul carnavalului sunt manevrate din interior de cel putin 10 oameni. Unul dintre cele mai dificile personaje a fost chiar presedintele Americii.

Barbat: "Ideea a pornit de la coafura lui Donald Trump, acea forma a sa care ne-a trimis cu gandul la un val, un nou val al politicilor americane. De acolo am ajuns la subiecte mai importante, precum folosirea armelor in Statele Unite."

Carele alegorice trebuie sa fie in concordanta cu temele politice si sociale actuale, dar si amuzante. Un barbat a ales sa aduca pe strazile orasului Viareggio o barca plina cu imigranti.

Barbat: "Am denumit barca "Frontiere", pentru ca este vorba despre un subiect important, migratia persoanelor care fug de saracie si razboi."

Carnavalul se incheie in 5 martie - desigur, cu o parada!

Citeste și...
Parteneri