Bucurestiul de Rusalii: statui vii, hohote de ras si petreceri pana tarziu in noapte

Ultima actualizare: 25-03-2012 04:50

In acest sfarsit de saptamana, Bucurestiul prinde viata si culoare. Actorii au iesit pe strazi pentru reprezentantii in aer liber, iar cei care nu pleaca din oras de Rusalii, au cu ce sa-si umple timpul.

In Herastrau o sa intalniti, la fel ca in marile capitale ale lumii, statui vii intruchipate de actori din Romania, Italia si Polonia. Fiecare are o poveste.

"Incerc sa infrunt furtuna pentru a ajunge la sericiu. Sunt un functionar destul de punctual, de obicei", explica unul dintre actori.

In secolul super-vitezei se pare ca cel mai greu lucru este sa stai nemiscat. Daca vreti sa experimentati asta pe pielea dumneavoastra, nu e mare lucru, dar veti simti o mica mancarime.

"Actorul trebuie sa isi stapaneasca miscarile involuntare, cum ar fi clipitul. De exemplu, poti sa te misti incet cu mana sau piciorul si iluzia s-a distrus", spune Mihai Malaimare, director Teatru Masca.

In centru, strada Arthur Verona se transforma incet intr-o galerie de arta. Ion Barladeanu, un fost gunoier care si-a expus colajele in cele mai mari muzee de arta contemporana a fost primul care a transformat un zid.

Tot vineri, a inceput si festivalul comediei romanesti.

Citeste si:

USL nu se preda! Ponta cere organizarea de referendumuri judetene pentru reorganizarea Romaniei


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO