Ceata a dat peste cap traficul aerian in tot Vestul tarii

24-10-2012 10:09


Avion - Libertatea

Sunt afectate aeroporturile din Timisoara, Arad si Oradea.

UPDATE 4 Cursele care trebuiau sa ajunga de la Munchen, Ancona, Dusseldorf, Stuttgart, Roma si Florenta pe aeroportul din Timisoara, intre orele 10:00 si 12:30, vor ateriza la ora 13:30.

UPDATE 3 O aeronava care urma sa aterizeze la Timisoara, venind din Bergamo, a fost redirectionata initial catre Arad, unde pilotii incepusera operatiunile de coborare la sol, insa si-au dat seama ca nu vad capatul pistei tot din cauza cetii.

Aradenii care erau in oras la ora 10,30 au putut vedea cum aeronava coboara spre aeroport, iar apoi se ridica brusc in aer. Directorul Aeroportului Arad, Dan Balacel, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest ca pilotii au fost nevoiti sa revina in aer dupa incercarea nereusita de aterizare, luand apoi decizia de a se indrepta spre Otopeni. “A fost o incercare nereusita de aterizare la Arad, tot din cauza cetii, iar pilotii au decis sa aleaga Otopeni, unde sunt conditii bune. La Arad, ceata densa era spre capatul pistei”, a precizat Balacel.

UPDATE 2 O cursa care trebuia sa plece dimineata, in jurul orei 07:00 de pe aeroportul din capitala, spre Oradea, nu a putut decola din cauza cetii. Oamenii sunt nevoiti sa astepte in aeroportul din Bucuresti pana cand conditiile meteo vor fi favorabile.

UPDATE 1 O cursa care trebuia sa ajunga de la Bergamo, Italia pe aeroportul din Timisoara la ora 10:25, va avea intarzieri de aproximativ doua ore. 

Un avion care venea din capitala si trebuia sa ajunga la Timisoara la ora 8:20, nu a reusit sa aterizeze din cauza cetii dense, asa ca a fost redirectionat la Sibiu. Ghinion au si pasagerii care ar fi trebuit sa se imbarce de la Timisoara spre Bucuresti. Ei sunt nevoiti sa astepte in aerogara pana cand conditiile meteo se imbunatatesc si se ridica ceata.

Avionul ar fi trebuit sa decoleze de pe aeroportul “Traian Vuia” la ora 8:40, pentru a ajunge inapoi in capitala.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO