„Big Brother” in Timisoara. Camerele de supraveghere vor impanzi principalele artere de circulatie

Ultima actualizare: 31-01-2013 07:06
camera video

In maximum doi ani, strazile din Timisoara se vor transforma intr-un adevarat „Big Brother”. Primarul orasului va semna maine un contract de finantare in valoare de 43 de milioane de lei, pentru un sistem de camere video care vor impanzi orasul.

Noul sistem de supraveghere va fi unul inteligent, cu senzori si va facilita monitorizarea traficului din oras. Sistemul de „management al traficului si supraveghere video”, asa cum a fost el denumit de primarul Nicolae Robu, va ajuta la identificarea celor mai aglomerate intersectii din Timisoara si va stabili timpii semafoarelor.

Acest proiect este unul foarte complex. Va avea o multime de camere video si senzori in tot orasul. Maine vom semna contractul de finantare, la Minsterul Dezvoltarii, si imediat vom face documentatia pentru caietul de sarcini. Dureaza aproximativ doi ani pana va fi predat la cheie. In 2006, cand nu eram primar, am avut dorinta de a genera un proiect in care sa vedem cum va arata Timisoara in 2030. Una dintre ideile mele de atunci, a fost sa se asigure managementul informatizat al traficului”, a declarat Nicolae Robu.

Tot maine, administratia locala va semna alte doua contracte prin care va primi fonduri pentru dezvoltarea orasului. Primul vizeaza reabilitarea liniilor de tramvai, care va beneficia de o finantare de 24 de milioane de lei, iar al doilea are ca scop extinderea retelei de troleibuz pana la Dumbravita, care va costa in total 17 milioane de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO