Una dintre societatile Consiliului Local Timisoara, amenintata cu privatizarea

30-04-2013 10:57


Lucrari

 Chiar daca nici nu s-a inchieiat fuziunea cu societatea Administratia Domeniului Public, Societatea Drumuri Municipale, firma la care Consiliul Local este actionar majoritar, starneste din nou nemultumiri in randul edililor.

 Se intampla acest lucru pentru ca SDM nu finalizeaza lucrarile la timp, iar societatea ajunsese la un pas de executare silita. Saptamana trecuta, Consiliul Local a acordat firmei inca patru milioane de lei de la bugetul local, pentru a-si putea plati datoriile, dar si pentru a cumpara materiale necesare lucrarilor pe care le efectueaza. Primarul Nicolae Robu spune ca acesta este ultimul sprijin pe care municipalitatea il acorda SDM-ului.

Problemele au ajuns in atentia edililor in urma cu o luna, atunci cand Societatea Drumuri Municipale trebuia sa intre pe ultima suta de metri cu reabilitarea strazii Closca. Termenul de finalizare al lucrarii era sfarsitul lunii mai, insa muncitorii au disparut de pe santier vreme de mai multe saptamani. Astfel, termenul de finalizare al lucrarii s-a amanat pentru aceasta vara.

“SDM aduce toate garantiile ca pana la sfarsitul lunii iunie, reabilitarea strazii Closca va fi gata. La fel s-a garantat si in primavara, ca pana la sfarsitul lunii mai va fi totul gata. Daca s-ar fi lucrat la capacitate maxima de cand s-a facut vremea frumoasa, lucrarile puteau fi finalizate. Invocarea conditiilor meteo nu este un motiv justificat pentru intarzierea lucrarilor”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Daca problema SDM-ului nu se remediaza cat mai repede, municipalitatea va lua masuri drastice.
“Este o problema la nivelul intregii societati. Sunt nemultumit de cum lucreaza, in ansamblui ei. Sunt inradacinate niste mentalitati cu care nu ne putem impaca, s-au obisnuit sa nu prea munceasca, sa fie sustinuti prin diverse modalitati. Le-am dat patru milioane pentru ca era un interes major, este ultimul ajutor pe care il primeste aceasta firma. Daca nu se va dovedi a fi o societate capabila care sa functioneze eficient, atunci vom lua masuri radicale, asta insemnand trecerea la un model gen RETIM, 50% din actionariat sa fie Consiliul Local, iar restul o firma privata. Nu excludem nici solutii mai radicale de atat”, a declarat primarul Nicolae Robu.

In luna decembrie a acestui an, Consiliul Local a aprobat fuzionarea societatilor Drumuri Municipale cu Administratia Domeniului Public. Procesul de absortie nu s-a incheiat nici in momentul de fata, desi edilii garantau la sfarsitul anului trecut ca fuziunea va fi gata pana in luna martie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO