Profesor universitar din Timisoara, suspect pentru luare de mita. Ar fi primit cel putin 2.000 euro

Ultima actualizare: 11-02-2013 07:09

Un conferentiar de biologie celulara de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara este banuit ca ar fi cerut bani de la mai multi studenti pentru a le da nota de trecere la examen.

Procurorii l-au ridicat astazi pe barbat direct din Universitate si l-au dus la audieri. Profesorul era de mai mult timp in vizorul anchetatorilor. Oamenii legii au aflat ca acesta cerea studentilor de la 250 de euro in sus pentru a inchide ochii la examen. Se pare ca acesta a luat banii de la studenti fie direct, fie prin intermediari. Pana in momentul de fata, anchetatorii vorbesc despre cel putin opt cazuri. Procurorii i-au facut astazi o vizita direct in sala de curs.


Conferentiarul Daniel Cioca are 44 de ani si este titularul disciplinei de Biologie Celulara si moleculara la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. Cand a dat nas in nas cu anchetatorii, a parut extrem de relaxat.

 

Inca nu am aflat acuzatiile dar doresc ca lucrurile sa se lamureasca. Nu stiu daca voia cineva sa imi faca rau. M-am considereat destul de popular cu studentii", a declarat profesorul Daniel Cioaca.

Nu la fel de relaxati au fost insa procurorii care i-au perchezitionat biroul de la universitate, masina si apartamentul in care locuieste. Dupa verificari, profesorul a fost dus la Parchet pentru audieri.

"La nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis avem inregistrat un dosar penal privind o persoana din cadrul universitatii de medicina si farmacie din Timisoara. In dosar a fost inceputa urmarirea penala pentru infractiunea de luare de mita", a declarat procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Adrian Golban.

Surse din cadrul anchetei spun ca, la audieri, urmeaza sa fie adusi si alti profesori de la universitate. Daca va fi gasit vinovat, dascalul risca sa ajunga la inchisoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO