Un baiat de 12 ani a fugit din Centrul de Plasament Recas, de dorul mamei sale

28-05-2012 17:09


De o saptamana politistii din Timis cauta un baietel de 12 ani care a fugit din Centrul de Plasament din Recas.

Potrivit anchetatorilor, si-a luat lumea in cap de dorul mamei sale care i-a tot promis ca il va lua acasa insa nu s-a tinut de cuvant. Ba mai mult, femeia nu i-a mai raspuns la telefon, asa ca Ionut a iesit pe poarta institutiei si dus a fost.
Ionut a ajuns in Centrul din Recas in luna martie. Asistentii maternali l-au dus acolo intrucat acasa nu mai avea zile bune. Mama lui cazuse in patima bauturii si il neglija.

Noi am fost vineri la el, la Plasament. L-au lasat in oras, i-am facut cumparaturi. i-am promis ca marti mergem sa-i ducem si telefon. Miercuri dimineata, pe la 11-12, suna de la plasament ca a disparut baiatul de luni", a spus Nicolae Cernestean, tatal baiatului.

In urma cu doi ani, Ionut a mai ajuns pentru o perioada intr-un centru de plasament. Si de acolo a fugit, disperat sa fie cu ai lui.

Acum aproape 2 ani, el a mai plecat de la un centru din Timisoara dar l-au gasit a 2-ua zi in Gara de nord", a spus Nicolae Cernestean, fratele baiatului.

De data aceasta, baiatul lipseste de o saptmana.

Centrul e mare, sunt diverse caile de iesire, altele decat cele normale. Poate peste gard…Permanent suntem atenti ca el sa-si pastreze legatura cu familia. A si pastrat-o”, a declarat Marius Murariu, director al Centrului de Plasament Recas.

"Imediat au inceput cautarile insa pana in acest moment, minorul nu a fost gasit. Orice persoana care poate da detalii despre prezenta copilului este rugata sa sune la 112", a declarat Madalina Mezdrea, purtator de cuvant al IPJ Timis.

Ionut are un metru 40 inaltime, 40 de kilograme, parul blond saten, tuns scurt si tenul deschis. In mometul disparitiei purta un trening bleumarin cu dungi rosii pe maneci.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO