Trei elevi ai unui colegiu tehnologic au ajuns la spital in coma alcoolica, dupa ce au baut tuica

18-12-2013 15:50


liceu

 Trei adolescenti, doi baieti si o fata, niciunul mai mare de 16 ani, au ajuns in aceasta dupa-amiaza, la Spitalul de Copii din Timisoara, in coma alcoolica.

 Elevi ai unul colegiu tehnologic din oras, in loc sa mearga la ore, tinerii s-au cinstit de azi-dimineata cu tuica in toaleta internatului. Personalul medical de la scoala i-a gasit intr-o stare deplorabila si a sunat la 112.

La orele pranzului, cand au ajuns la Spitalul de Copiii, tinerii erau in coma de gradul I si au fost internati pe Sectia de toxicologie.

Medicii spun ca baiatul de 16 ani a fost capul rautatilor. El a cumparat alcoolul si i-a indemnat pe amicii lui sa bea. Nu si-au dat seama ca au intrecut masura si au cazut lati. In starea cea mai grava a fost insa tanara. Din fericire, dupa ce au fost pusi pe perfuzii, tinerii si-au mai revenit.

Extrem de agitata, fata si-a revenit cu greu din betie. A plans incontinuu si le-a spus medicilor ca din cauza mamei a ajuns in asa hal. Medicii o vor mai tine sub supraveghere pentru ca au aflat ca urma un tratament medicamentuos, iar in combinatie cu alcoolul, pot aparea probleme.

Mihai Gafencu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii Louis Turcanu: “Au fost adusi in coma superficiala de gradul I, in stare de ebrietate, ca urmare a consumului de alcool”.

Angajatii colegiului tehnologic spun ca nu vor tolera astfel de derapaje la ei in scoala, mai cu seama ca tanarul care a adus bautura, are probleme de comportament si nu e la prima abatere.

Ilie Antal, psiholog: “In situatii de genul acesta, sigur ca se iau masuri, de la mustrari scrise la exmatriculari de 3-5 zile. Am inteles ca cei trei ar fi consumat bauturi alcoolice. Unul dintre ei e mai grav, in coma. Bautura a fost adusa de unul dintre baieti".

In urma cu scurt timp, Inspectoratul Scolar a constituit o comisie care va cerceta acest caz.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO