Se inchid inca patru strazi in zona Pietei Unirii. Cum se va circula

Ultima actualizare: 20-01-2014 06:59
restrictii Piata Unirii, Timisoara

Traficul prin centrul Timisoarei se va transforma intr-un adevarat calvar. Vor fi inchise noi strazi pentru a face loc utilajelor si muncitorilor, care lucreaza la reabilitarea centrului istoric.

Astfel ca, in perioada urmatoare se deschid santiere de cercetare arheologica in Piata Unirii si vor incepe lucrari de reabilitare pe strazile Eugeniu de Savoya, Griselini, Traian Doda si Radu Neagu. Aceste artere vor fi inchise circulatiei rutiere.

De asemenea, pe strada Vasile Alecsandri se va permite circulatia rutiera pe tronsonul Marasti - Gheorghe Lazar, pe ambele sensuri pentru toate autovehiculele, insa pe tronsonul Gheorghe Lazar - Piata Libertatii va fi permis accesul doar riveranilor.

Pe strada Vasile Alecsandri va fi interzisa oprirea.

Istoricul lucrarilor de reabilitare a centrului istoric

La data de 18 noiembrie 2013 a fost restricţionată circulaţia rutieră în întreaga zonă în care se derulează lucrările din acest proiect, iar Piaţa Libertăţii, Gen. Praporgescu, E. Caruso, Strada fără nume, Piaţa Sf. Gheorghe, Mercy au fost închise circulaţiei rutiere. Lucrările au avansat şi se impun restricţii noi, care vor fi aplicate peste o săptămână.

Cercetarea în şantierele arheologice deschise anul trecut este în curs de finalizare. Astfel, continuă cercetarea arheologică de pe strada Mercy, iar pe str. L. Blaga a fost deschis un nou şantier de cercetare arheologică, circulaţia rutieră fiind oprită complet.

Se deschide un nou şantier arheologic şi în Piaţa Unirii, unde s-a trecut la decopertare, fiind scoase pietrele de dalaj, sortate, curăţate, inventariate şi depozitate. Parcarea temporară din Piaţa Unirii va rămâne deocamdată accesibilă şi se va putea circula cu maşina prin faţa Palatului Baroc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO