Timisoara are, in sfarsit, cel mai mare pod din lume, construit din pet-uri. Un singur pas pana la Cartea Recordurilor

Ultima actualizare: 27-07-2014 07:54

Timisorenii se plimba in sfarsit pe podul facut din pet-uri, care ar putea duce orasul in Cartea Recordurilor. Constructia a fost inaugurata pe 23 iulie 2014, iar curiosii nu au intarziat sa apara.

Si, daca tot au fost printre primii care au pasit pe pod, nu au pierdut ocazia sa faca si o multime de fotografii. 104.000 de pet-uri au fost folosite pentru acest pod de pe Bega. Este cea mai mare constructie din plastic din lume, prin intermediul careia se doreste educarea oamenilor: sa nu mai arunce deseuri de plastic in natura!

Localnic: "Mi se pare o idee ok si un mod mai bun de a recicla sticlele si face ceva pentru atractia oamenilor. Super!"

Cu mic, cu mare, voluntarii au muncit cu drag la acest proiect. Ideea le-a venit organizatorilor intr-o vacanta. Si, implinind acest vis, au avut parte de o noua aventura. Pentru ca au pus si mult suflet, timpul parca a zburat. Iar piedicile, care nu au lipsit, au fost depasite cu zambetul pe buze.

Radu Rusu, organizator: "De cand am inceput, din clipa in care am inceput a inceput sa ploua."

Organizatorii mai au doar un singur pas de facut pentru a intra in Cartea Recodurilor.

Larisa Rusu, organizator: "Din pacate n-am avut cei 6000 de lire care erau necesari ca un reprezentant GuinessBook sa vina aici si sa omologheze pe loc recordul. O sa facem dosarul cu poze, cu tot il trimitem la Guiness."

Acum, recordul mondial pentru cea mai mare constructie din bidoane de plastic e detinut de Lituania, unde a fost ridicat un brad de Craciun din 42.000 de peturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO