Primaria Timisoara a inceput timpuriu lupta cu... paduchele lanos. Ce a cauzat aparitia acestui parazit

Ultima actualizare: 19-01-2014 06:18
parcul botanic

Temperaturile care au sarit de 10 grade Celsius in plina iarna, nu fac bine copacilor din parcuri. Asta este concluzia la care au ajuns inspectorii primariei in urma unei monitorizari fitosanitare in perioada 6 – 10 ianuarie.

Astfel, in parcurile Alpinet, Catedralei, Central, Copiilor, Justitiei, Rozelor, Uzinei si Parvan s-a descoperit o infestare cu paduche lanos pe ramurile de dud ornamental, pin si mar ornamental. De asemenea, au mai fost descoperite si alte probleme, precum si “paduche testos la pin, arsuri bacteriene la pin, fainarea la stejar, rugina trandafirului, erimoza nucului, patari foliale la prunul ornamental, inrosirea si caderea acelor de pin şi patarea frunzelor de trandafir”.

Toate aceste probleme pot duce chiar si la uscarea completa a arborilor si arbustilor. Pentru a evita aceasta sitatie, primaria incepe sa aplice tratamente protectoare.

Pentru evitarea unor aspecte neplacute pentru cadrul natural al municipiului, Primaria Timisoara isi propune efectuarea, in perioada urmatoare, unor tratamente fitosanitre in zonele monitorizate. Aplicarea de tratamente în perioada de iarnă se efectuează in asa zisele , adica in perioadele sau zilele in care riscul de inghet este minim, iar temperatura este in jur de 100C – 120C. Tratamentele se vor aplica ciclic, in prima etapa pentru combaterea fungilor apoi, in a doua etapa, pentru combaterea insectelor si acarienilor, iar in a treia etapa pentru combaterea apariţiei fainării sau a ruginii la plante”, a transmis viceprimarul Dan Diaconu.

Potrivit reprezentantilor primariei, substantele folosite nu dauneaza oamenilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO