Tarife duble pentru parcarea in centrul Timisoarei. Timpark va avea o noua zona tarifara: verde

Ultima actualizare: 25-07-2013 00:00
parcare pe pista de biciclete

Au trecut doar patru luni de la implementarea noului sistem de parcare Timpark si acesta sufera deja o modificare majora. Parcarile de pe trei strazi din centrul Timisoarei vor face parte dintr-o noua zona de tarifare.

Zonele ultracentrale din Timisoara vor fi “colorate” cu verde, iar prin aceasta metoda se va dubla si tariful pentru o ora de stationare. Este vorba de parcarile din Piata Iancu de Huniade, strada Nikolaus Lenau si strada Maresal Foch Ferdinand. Astfel ca, pentru timisorenii care vor sa parcheze in centrul orasului si vor sa plateasca prin apel telefonic, vor avea de platit 3 lei pentru o ora de stationare. Pentru aceeasi perioada, cei care vor plati prin SMS li se va retrage din cont suma de 0.75 de eurocenti.

Parcarea este un element important pentru desfasurarea cu succes a activitatilor in zona centrala a orasului. Desi sunt asigurate servicii de transport public la un nivel destul de ridicat, numarul de vehicule care viziteaza aceasta zona este foarte mare si in continua crestere. Drept urmare se impune luarea de masuri pentru descurajarea parcarii pe termen lung in anumite parcari din zona centrala a Municipiului Timisoara pentru a controla cererea de locuri de parcare pentru nerezidenti”, scrie intr-un proiect de hotarare al Primariei Timisoara, care va fi supus votului in Consiliul Local.

Pana acum, exista in oras doar trei zone tarifare: rosu, galben si albastru. Pentru zona rosie se plateste 1.5 lei pentru o ora de stationare, pentru zona galbena costul parcarii este de un leu, iar pentru zona albastra tariful este de 0.5 lei.

Acest proiect de hotarare va fi supus votului in Consiliul Local la urmatoarea sedinta de plen. Daca va primi votul pozitiv, hotararea va intra in vigoare din 15 august.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO