Scolile cer clase in plus dupa prima etapa de inscrieri. 80% din copii au ocupat deja locurile

Ultima actualizare: 24-10-2012 11:56
sala de clasa goala

Nebunia inscrierilor in clasele zero si intai tine in priza mii de parinti. Tu ce probleme ai avut la inscriere?


Dupa prima etapa de inscrieri, in Timis s-au solicitat in total, zece clase I si trei clase 0.

In fruntea listei se afla Scoala Generala Nr.7 din Timisoara. Aici, initial, numarul claselor au fost doua clase I si trei clase zero. La finalul primei etape de inscrieri, scoala a cerut in plus inca patru clase I si o clasa zero. Si asta pentru ca numarul copiilor din zona care s-au inscris a depasit cu mult numarul de locuri.

Si Liceul Lenau, care a avut initial patru clase zero si cinci clase I, a mai solicitat inca doua clase I.

Colegiul National Banatean a mai cerut inca o clasa I fata de singura pe care o avea, deoarece numarul de copii inscrisi dupa prima etapa a fost de 43, aproape dublu decat numarul de locuri existente intr-o singura clasa. Alte patru scoli din judet Liceul Grigore Moisil, Liceul Dudestii Vechi, Scoala din Ghiroda si cea din Iohanisfield au solicitat suplimentarea numarului de clase.

Exista insa si un clasament negativ. La Scoala Generala Nr.24 din Timisoara din 100 de locuri la clasa zero, au mai ramas 70 si alte 45 de locuri la clasa I.

Si Scoala Generala Nr.30 mai are locuri neocupate. Aici au mai ramas 34 de locuri libere la clasa zero si 42 de locuri la clasa I.

“In Timisoara s-au inscris in prima etapa 796 de copii la clasa zero si 1334 la clasa I, iar in intreg judetul avem 2765 de copii inscrisi la clasa zero si 4331 la clasa I”, a spus Marin Popescu, inspector general al ISJ Timis.

Din numarul copiilor recenzati de catre Inspectoratul Scolar Judetean, 80% dintre micuti pe intreg judetul s-au inscris deja, iar in Timisoara un procent de 65% au ocupat locurile in prima etapa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO