Scenele masacrelor din Siria in care sute de copii au murit impuscati, transpuse intr-o sceneta

09-06-2012 00:27


sceneta masacru Siria

Scenele cumplitelor masacre din Siria, in care sute de copii au murit rapusi de armele soldatilor regimului dictatorial, instaurat acum 42 de ani de Bashar al Assad, au fost transpuse astazi intr-o sceneta, la Timisoara.

Actori au fost membrii comunitatii siriene din oras care au jucat atat rolul victimelor cat si cel al soldatilor nemilosi. Cu totii au vrut sa atraga atentia opiniei publice asupra atrocitatilor care au facut pana acum peste 20.000 de victime si au obligat cateva sute de mii de oameni sa-si paraseasca caminul si sa aleaga calea exilului.

Zona centrala a orasului a fost transformata pentru aproape o ora intr-un adevarat camp de lupta. aproape 20 de copii imbracati in tricouri albe, patate de sange, au fost "ucisi" de militari.

In ultimele doua atentate din Siria, peste 100 de copii nevinovati si-au pierdut viata.

Armele regimului dictatorial, condus de Bashar Al Assad, i-au decimat pe micuti, in plina strada. Cuvantul "libertate" a fost motivul pentru care armata a apasat pe tragaci.

Emotionati, oamenii prezenti nu si-au putut stapani lacrimile, amintindu-si ca fiecare isi plange o ruda pierduta in masacrele din Siria. Ausi Uatfa este o femeie de 35 de ani, care pana acum si-a pierdut doi verisori si se gandeste cu groaza la familia ei terorizata de gloante la fiecare pas.

Comunitatea sirienilor din Timisoara urmareste cu sufletul la gura evenimentele care se petrec in tara lor natala si se roaga cu lacrimi in ochi ca masacrul sa inceteze cat mai curand.


 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO