Robu se razgandeste. Uniunea Artistilor Plastici va beneficia de spatiile Primariei fara a plati

23-04-2013 10:25


galerii arta

 Uniunea Artistilor Plastici, filiala Timis, va beneficia de 31 de spatii ale primariei fara sa plateasca niciun leu. Edilii s-au razgandit dupa ce, in urma cu doua luni, le cereau acestora un tarif de doi euro pe fiecare metru patrat folosit.

 Dupa ce si-au aruncat cuvinte grele, primarul Nicolae Robu si artistii plastici din Timisoara au ajuns la un consens: chirie zero pentru spatiile de arta. Cand artistii au cerut administratiei locale ca pretul chiriei sa nu fie modificat, replica lui Nicolae Robu a fost scurta: “Primaria nu este o vaca comunala”. Edilii au vrut sa aduca pretul chiriei la nivelul pietei imobiliare, insa reprezentantii uniunii s-au opus motivand ca veniturile lor sunt foarte mici. Nici o chirie de doi euro pe metru patrat nu au fost agreata de artisti, pentru ca “arta nu se vinde”.

In momentul de fata, Uniunea Artistilor Plastici are inchiriate 31 de spatii, in care artistii isi desfasoara activitatea sau isi expun lucrarile. Consilierii locali vor supune votului astazi, in sedinta de plen, un Proiect de Hotarare care propune ca “artistii” sa primeasca in folosinta gratuita toate aceste spatii.

“Se aproba atribuirea in folosinta gratuita pe o perioada de cinci ani, a spatiilor cu alta destinatie decat a aceea de locuinta din Timisoara catre Uniunea Artistilor Plastici – Filiala Timisoara, cu destinatie de ateliere de creatie si galerie de arta. Atribuirea in folosinta gratuita a spatiilor se va face prin inchirierea unor contracte de comodat”, scrie in Proiectul de Hotarare.

Astfel, Uniunea Artistilor Plastici va beneficia de spatii in zonele centrale, fara sa plateasca niciun leu. Printre acestea se numara spatii in Piata Victoriei, pe strada Mercy, strada Gheorghe Lazar sau Eugeniu de Savoya.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO