Primarul Robu le cere rromilor sa nu isi mai arate “cocoseii”. Cum ii sfatuieste sa sparga “ghiata”

Ultima actualizare: 16-01-2014 07:09
Nicolae Robu si berea

 Disputa primarului Nicolae Robu cu rromii din Timisoara continua… pe retelele de socializare. Suparat ca rromii au pus mana pe cladirile istorice din centrul orasului, edilul sef le cere acestora sa se “modernizeze”.

 Primarul Nicolae Robu rabufneste din nou, pe Facebook. El a venit cu o noua propunere in fata rromilor, dupa ce, in urma cu doua luni a facut acelasi lucru, enuntand pe reteaua de socializare cateva dintre revendicarile sale adresate acestei etnii, care insa nu au fost luate in calcul. Printre acestea se numarau: inlaturarea turnuletelor de pe cladirile din Timisoara, renuntarea de a-si mai agasa sau agresa vecinii, renuntarea la ceremoniile de nunta si funerare somptuoase, care perturba orasul, precum si sa-si indrumarea copiilor de rromi spre scoli.

De data aceasta, cu o greseala de ortografie, edilul le cere rromilor sa sparga… “GHIATA” (n.r. exprimare corecta: “gheata”) si sa inlature turnuletele de pe cladiri sau alte elemente de kitsch pe care le au locuintele lor impunatoare. Pe langa acest lucru, primarul vrea ca rromii sa nu se mai laude cu “cati cocosei” au.

“Le fac propunerea ca in loc sa arate cati dinti din aur au, cati galbeni, cati cocosei, cate ghiuluri, ce masini, etc., etc., sa se laude prezentand in fotocopie adeverinta cu sumele platite ca taxe si impozite, marita proportional cu valoarea acestora. Eu le promit ca adeverinta in original le va fi eliberata cu maxima celeritate”, a scris primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, in postarea sa, edilul nu s-a ferit sa ii numeasca pe rromi ca fiind… “tigani”. O timisoreanca i-a atras atentia ca acest apelativ ar putea sa ii aduca probleme, insa Nicolae Robu a raspuns transant: “Tiganii insisi isi spun astfel si, oricum, eu nu folosesc termenul in sens peiorativ, ci traditionalist.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO