Primaria Timisoarei a reclamat o companie electrica la Oficiul pentru Protectia Consumatorului

06-11-2012 13:56


intuneric, draperie

 Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca administratia a sesizat la Oficiul pentru Protectia Consumatorului compania Enel.

 Edilul sef este nemultumit de intreruperile de curent care au afectat orasul in ultima vreme. Picatura care a umplut paharul a fost duminica, atunci cand strazile din sudul Timisoarei nu au fost iluminate public zeci de minute.

Am decis sa sesizam Oficiul pentru Protectia Consumatorului la adresa companiei Enel, ale carei servicii catre populatie sunt inacceptabile. Am constatat ca in repetate randuri seara este bezna. Mereu ni se dau explicatii ca a aparut o pana, dar noi nu ne putem multumi cu asemenea explicatii. E problema lor sa investeasca pentru asta, nu sa urmareasca doar profit”, a explicat Nicolae Robu.

Compania Enel nu a comentat declaratia primarului, insa a explicat ce s-a intamplat duminica: "În municipiul Timişoara, în data de 4 noiembrie 2012, la ora 20:57, ca urmare a unei avarii survenite la un cablu subteran (LES 2 Muzicescu) au fost afectaţi locuitorii domiciliaţi în partea de sud a oraşului Timişoara, fiind întrerupt inclusiv iluminatul public din zona menţionată. Echipele Enel Distribuţie Banat au intervenit în zonă, astfel că la ora 21:43 a fost posibilă realimentarea tuturor consumatorilor afectaţi, fiind reluat inclusiv iluminatul public".

De asemenea, primarul este nemultumit si de cum companiile electrice din oras gestioneaza lucrarile din subteran. „Am cerut sa aplice prevederile legale si politia sa amendeze aceste companii pentru atitudinea lor fata de oras”, a incheiat edilul sef.

Compania de electricitate primeste in fiecare luna de la Primaria Timisoarei pentru iluminatul public o suma ce depaseste 500.000 de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO