Primaria Timisoara va arde cu amenzi! Ce sanctiuni primiti daca dati foc la resturile vegetale

21-03-2013 15:39


pubele gunoi

Sosirea primaverii i-a bagat pe edili in sperieti. Se asteapta ca, odata ce timisorenii vor face curatenia de primavara, sa arda resturile vegetale si menajere.

Pentru a evita aceasta situatie, administratia locala va organiza o campanie de colectare a acestor deseuri. Timisorenii care dau foc resturilor vegetale vor primi insa amenzi usturatoare intrucat inspectorii primariei sunt cu ochii pe ei.

Arderea miristrilor de pe terenurile din jurul Timisoarei, transforma aerul din cartierele periferce, intr-unul greu de respirat. Aerul este incarcat de fum si particule poluante, mai ales odata cu lasarea serii. Acest lucru le poate provoca mari probleme de sanatate timisorenilor, in principal la plamani.

Experienta din anii precedenti au relevat faptul ca, in unele cazuri, cetatenii ard miristile, resturile menajere ori vegetatia uscata, fara a asigura supravegherea si masurile de aparare impotriva incendiilor”, a transmis viceprimarul Dan Diaconu, printr-un comunicat de presa.

Reprezentantii primariei au stabilit datele de colectare a deseurilor vegetale din Timisoara. Prima etapa se va desfasura in perioada 8 – 14 aprilie in cartierele si zonele din partea de nord a Begai si intre 15 si 21 aprilie, in cartierele aflate la susul Canalului Bega.

In cazul in care timisorenii prefera in continuare sa arda deseurile vegetale in loc sa le colecteze, risca amenzi intre 1.500 si 2.500 de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO