Prima finala din istoria Cupei Romaniei se rejoaca dupa 79 de ani, la Timisoara!


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 17:56
Categorie: Timiș
ripensia - echipa

Ripensia va intalni martea sau miercurea viitoare pe U Cluj, in saisprezecimile Cupei Romaniei. Cele doua echipe au jucat finala in 1934, in prima editie a acestei competitii.

Ripensia Timişoara (liga a cincea) va juca în şaisprezecimile Cupei României pe teren propriu, cu Universitatea Cluj. Cele două echipe s-au întâlnit în 1934, în chiar prima finală din istoria acestei competiţii.

Ripensia a cucerit prima ediţie a Cupei, însă a avut nevoie de două victorii în finală pentru a-şi adjudeca trofeul. Mai întâi, a câştigat cu 3-2 partida jucată la Timişoara, dar clujenii au contestat după meci faptul că meciul s-a jucat pe terenul adversarilor din Banat. A avut loc o rejucare, la Bucureşti, unde Ripensia a învins-o pe U cu un scor şi mai drastic: 5-0. Dobay şi Bindea au marcat câte o dublă în acel joc, dar acum, la 79 de ani după acea finală, raportul de forţe este cu totul altul. Ripensia a fost “înviată” anul trecut şi vrea să revină în elită promovând an de an. Acum timişorenii sunt în eşalonul al cincilea, iar clujenii joacă în Liga I. Chiar şi aşa, galben-roşii cred în şansa lor.

Ripensia a jucat în toate cele cinci tururi premergătoare şaisprezecimilor, ultima trupă pe care au învins-o fiind UTA Arad (3-0, la Timişoara).

Meciul Ripensia – U Cluj va avea loc săptămâna viitoare, la Timişoara, probabil pe stadionul Electrica.

E un meci cu o conotaţie istorică pentru noi, în 1934 Ripensia a câştigat cu U Cluj în finală. Ştim că e o echipă profesionistă, de Liga I, dar noi ne jucăm şansa, cât de mică este ea, trebuie s-o exploatăm la maximum. Poate prindem o zi foarte bună şi reuşim să facem scorul din 1934, 3-2 pentru Ripensia. Ar fi extraordinar pentru noi. Nu vrem să ne trezim din acest vis frumos”, a declarat Adrian Popa, atacantul Ripensiei.

Colegul lui Popa, Raul Briciu, cel care a marcat un gol de generic în meciul cu UTA, crede şi el în şansa echipei timişorene. „Cu Steaua era frumos dacă picam, pentru că te bătea Steaua, nu te bătea o altă echipă. Cu U Cluj cred că avem şanse. E clar că ei sunt favoriţi, dar depinde cum o să ne trateze. Dacă vor trata serios această competiţie şi vin cu prima echipă, au prima şansă. Dacă se vor menaja, avem şi noi şansa noastră”, a spus Briciu.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO