Preturi duble pentru parcarea in zona ultracentrala a Timisoarei. Cat platesc soferii in zona zero

Ultima actualizare: 03-08-2013 06:45
timpark, indicator

 La nici sase luni dupa ce a fost implementat sistemul de parcare Timpark, acesta sufera deja o modificare majora. S-a introdus Zona Verde (zona zero), acolo unde pretul pentru stationare se va dubla.

 Zona Verde cuprinde parcarea de la Modex si cele de pe strazile Nikolaus Lenau si Maresal Foch Ferdinand. Acestea trei erau pana in urma cu patru luni, parcari unde accesul era controlat cu bariera.

Primarul Nicolae Robu motiveaza dublarea pretului la parcare prin faptul ca multi cetateni din zona care au abonamente generale, isi parcheaza permanent masina in aceste locuri. Astfel se blocheaza locurile de parcare, iar alti soferi care vin sa stationeze pentru cateva ore nu gasesc loc.

Prin urmare, pretul de stationare in aceste trei parcari va fi de trei lei daca se plateste prin vouchere sau de 75 de eurocenti, daca se plateste prin SMS. Pentru Zona Verde nu sunt valabile abonamentele Timpark.

In sedinta de plen a Consiliului Local, Stefan Sandu a adus in discutie din nou achizitia de parcometre, de data aceasta doar pentru Zona Verde si Zona Rosie. A adus si un amendament proiectului de hotarare legat de tarifele parcarilor, insa acesta a picat dupa ce primarul a afirmat ca “altii au parcometre pe care le-au cumparat in alte timpuri si le tin sa nu le arunce”.

Dublarea tarifelor pentru parcare va intra in vigoare de la 15 august.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO