Premiera in vestul tarii. La Spitalul Militar din Timisoara se va face transplant de tesut osos

17-07-2013 09:44


medici, operatie, transplant

 Vesti bune pentru pacientii din vestul tarii, care au nevoie de un transplant de tesut osos sau tendinos.

 Din aceasta luna, Clinica de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Militar „Victor Popescu” din Timisoara a fost acreditata de Ministerul Sanatatii pentru prelevarea si transplantul de tesut osos si tendinos.

„Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Militar din Timisoara devine singura unitate medicala din tara, in afara de Spitalelor Foisor si Colentina din Bucuresti, acreditata sa efectueze prelevare si transplant de tesut osos si tendinos”, au transmis reprezentantii Spitalului Militar, intr-un comunicat de presa.

Interventiile chirurgicale vor fi efectuate de echipa de medici o echipa de medici condusă de seful clinicii, Conf. Dr. Fabian Romulus Tatu, medic primar ortoped.

Unitatea medicală timisoreana se afla in colaborare cu Banca de Tesuturi din cadrul Spitalului Colentina din capitala, singura din tara la acest moment.

Conducerea clinicii din cadrul Spitalului Militar a aplicat pentru intrarea in Programul National de Transplanturi, fapt ce ar duce la decontarea costurilor acestor proceduri terapeutice, iar pacientii ar putea beneficia de operatii si tratament gratuit. Acreditarea unitatii medicale este valabila pentru 5 ani.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO