Poli Timisoara o ia de la zero! Vezi in ce liga va evolua echipa alb-violeta in sezonul viitor

poli continuare

Echipa fanion a Banatului e foarte aproape să fie depunctată şi chiar exclusă din campionat. Nimeni nu face nimic pentru a evita această catastrofă, însă există o consolare mică: palmaresul rămâne la Timişoara.

Neplata datoriilor urgente către Benfica, Slovan Liberec şi Banik Ostrava, precum şi către fostul căpitan Dan Alexa va atrage, în cel mai scurt timp, depunctarea echipei Poli Timişoara, apoi excluderea din campionat.
Marian Iancu susţine în continuare că nu va face nimic pentru a salva clubuil de la această ruşine, din moment ce autorităţile locale nu au intrat în acţionariat. Astfel, cea mai plauzibilă variantă pentru Poli este ca la anul să joace în campionatul judeţean.
“ASFC şi Poli 2002 reprezintă viitorul clubului şi izvorul drepturilor patrimoniale. Cu ei trebuie să se asocieze toţi cei care vor să fie alături de istoria de 90 de ani a Politehnicii”,a declarat Marian Iancu.
Cei mai mulţi jucători vor pleca liberi de contract, pentru că nu şi-au primit salariile de patru luni, unii chiar de cinci luni. “Carierele lor trebuie să se dezvolte în continuare, indifferent de opţiunea clubului. Dar asta nu e valabil pentru toţi. Tinerii din cadrul clubului trebuie să rămână şi să se adune în jurul lui Poli 2002”

În ce eşalon va juca Poli de la anul? Mai concret, variantele sunt următoarele:

Liga a V-a sau a VI-a – se merge mai departe cu Poli 2002, continuatoarea palmaresului echipei înfiinţate în 1921. E însă un club care s-a desfiinţat acum un an şi are dreptul de a se înscrie din nou doar din ultimul eşalon. I se poate permite să joace în liga a cincea, sau chiar a patra, dacă celelalte cluburi din judeţul Timiş sunt de acord să îi cedeze un loc echipei fanion, în urma unei adunări generale a AJF. Aceasta e varianta prin care se scapă de datorii.
“Chiar dacă acum e în adormire, Poli 2002 e continuatoarea palmaresului, cea care s-a luptat cu Zambon”, a explicat Iancu.

Liga a IV-a – dacă echipa va fi exclusă din campionat, va avea apoi dreptul să se înscrie cu două eşaloane mai jos. Totuşi, clubul rămâne cu datoriile.

Citește și
calvin tombaye
Aradenii jubileaza. Calvin Tombaye: “Mi-am implinit un vis”
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Liga a II-a – varianta cea mai optimistă, valabilă în cazul în care se vor plăti datoriile urgente ale clubului, pentru a se evita excluderea din campionat. Şi în acest caz rămân datoriile şi doar un nou investitor, dispus să le achite, va duce mai departe echipa în liga a doua sau chiar în primul eşalon, în viitorul apropiat.


Marian Iancu a anunţat într-un comunicat că, dacă timişorenii doresc ca Poli să rămână în viaţă, să opteze pentru a-l avea ca primar pe Nicolae Robu, cel care a ocupat funcţia de rector al Universităţii Politehnica şi care, în opinia lui Marian Iancu, e singurul care doreşte cu adevărat binele clubului alb-violet.

“Inceputul va fi greu, vom vedea din ce liga vom porni, vom vedea cine se va alatura acestui brand. Cu certitudine, vom invita Universitatea Politehnica, parinte al clubului alb-violet. Vom transfera copiii, juniorii cat si tinerii care vor asigura participarea in competitii. Vom pune la dispozitie logistica de care dispunem, iar cu rabdare, probabil, Poli va redeveni ceea ce a fost. Reactivarea ASFC Politehnica Timisoara si a afiliatilor ei, societati pe actiuni, va face sa renasca simbolul original, incarcat de istoria nealtoita a celor 90 de ani de cand s-a nascut.
Am considerat ca sunt obligat, ca fiind in cunostinta de cauza, sa initiez calea corecta pe care trebuie sa o urmeze fanii si cei care sunt atasati acestui club. Cu sau fara noi, suntem de acord cu sloganul „Obligatoriu, inainte!”. Dar cine? Cati mai sunteti? Putini sau multi, mergeti acasa si spuneti parintilor si acestia la randul lor bunicilor vostri ca acest oras trebuie sa renasca, sa iasa din adormire. Se impune o noua dinamica, pornita dintr-un suflet tanar, desi matur, educat si antrenat in mediul studentesc. Pe 10 iunie aveti cu totii sansa sa aduceti in fruntea comunitatii un om pe care cu drag il puteti considera ruda de prim rang al celor care au dat viata clubului alb-violet. Veti avea garantia unui devotament parintesc si o responsabilitate cu adevarat asumata public. Pentru cei care se vor grabi sa ne judece, ii linistesc si le transmit ca facem doar politica lui Poli!” – acesta este textul pe care l-a transmis Iancu astăzi în comunicatul de pe site-ul oficial al clubului.
 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Iancu despre meciul cu UTA: „Puteam sa jucăm doua zile si nu dadeam gol”
Iancu despre meciul cu UTA: „Puteam sa jucăm doua zile si nu dadeam gol”

Şeful lui Poli Timişoara crede că divinitatea i-a pedepsit pe timişorenii nepăsători de soarta clubului, transmiţându-le ghinion fotbaliştilor alb-violeţi în meciul cu cea mai mare rivală.

Aradenii jubileaza. Calvin Tombaye: “Mi-am implinit un vis”
Aradenii jubileaza. Calvin Tombaye: “Mi-am implinit un vis”

Fundaşul arădean şi-a dorit de când era copil să joace şi să câştige un derby cu Poli Timişoara.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.