Piesa de teatru care a starnit controverse printre cultele religioase, pusa in scena fara incidente

19-05-2013 11:51


  Piesa de teatru "Dumnezeu e un mafiot", care a starnit protestele cultelor religioase, s-a jucat aseara fara incidente, la Teatrul National din Timisoara.

Conducerea institutiei si autoritatile locale au intrat in alerta, dupa ce pe adresa teatrului a sosit o scrisoare de amenintare.  Un barbat avertiza ca va face totul pntru a opri reprezentatia, iar politia promitea ca va trimite printre spectatori - agenti sub acoperire. Pana la urma, nu s-a intamplat nimic, iar cei care au vazut piesa spun ca, de altfel, nici nu era cazul sa iasa asa o tevatura.

Piesa de teatru "Dumnezeu e un mafiot" spune povestea unui om al strazii, care, dupa ce a cazut in patima bauturii, ajunge sa se creada Dumnezeu. Este o meditatie asupra destinului unora dintre semenii nostri, fara sa ofenseze vreo credinta, sau pe cineva.

Spectatorii au umplut sala de teatru fara teama, cu toate ca au fost supusi unui control obligatoriu la intrare. 

"Nu mi-a fost teama nici nu am stiut de ce se face controlul sincer, dar probabil sa se evite anumite incidente", a spus o tanara.

"Este o piesa care te consuma putin, dar mesajul ei nu este anti Dumnezeu sau anti religios", a spus o alta spectatoare.

Multi dintre cei care au vazut reprezentatia considera ca reactia cultelor religioase este nefondata.

"Atunci cand se face un act de cultura, vreau ca biserica sa ne lase in pace. Sa ne vedem noi de treaba noastra si ei sa isi vada de enoriasii lor" , a declarat o timisoreanca.

Reprezentantii Mitropoliei spun ca nu au de gand sa mai faca vreun demers impotriva piesei.

"Ceea ce este regretabil e faptul ca totusi conducerea teatrului nu a atinut cont de acest apel al cultelor din Timisoara. Piesa a avut loc, nu putem decat sa regretam acest lucru", a declarat Marius Florescu, purtator de cuvant al Mitropoliei Banatului.

Chiar daca pe adresa Teatrului National a venit o scrisoare prin care un barbat avertiza ca va intrerupe spectacolul, sambata seara nu s-a inregistrat niciun incident. Totusi, oamenii legii au deschis un dosar penal cu autor necunoscut, pentru amenintare.


 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO