Petitie online pentru salvarea Casei Muhle: “Nu lasati sa ni se fure istoria!”

25-01-2013 10:36


casa muhle timisoara

Timisorenii s-au unit din nou pentru a salva Casa Muhle. De data aceasta au renuntat la protestele din fata casei monument si au inceput proteste in mediul online.

Corneliu Vaida, initiatorul actiunilor de salvare a Casei Muhle, a realizat o petitie online pentru a salva Casa Muhle. In mai putin de 12 ore de la momentul in care a fost creata online, petitia a strans peste 60 de semnaturi.


In urma cu o saptamana, Consiliul Local a respins un proiect de hotarare care il mandata pe primarul Timisoarei sa inceapa negocierile cu proprietarii pentru a aduce casa in patrimoniul orasului.


Petitia este adresata atat Consiliului Judetean Timis, cat si Ministerului Culturii, iar timisorenii le cer acestor institutii, exproprierea Casei Muhle. “Totul poate sta in semnatura domnului Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis. Acesta poate recurge la prevederile Legii 422, ceea ce inseamna ca aceasta casa poate deveni a orasului. Daca dansul nu considera oportun, vom apela la Ministerul Culturii, care are aceleasi posibilitati. Oricum, nu ne lasam pana aceasta casa nu va fi a Timisoarei”, a scris in petitie, Corneliu Vaida.


Andreea, o timisoreanca in varsta de 41 de ani, incearca sa sensibilizeze autoritatile locale printr-un mesaj care face trimitere la istoria orasului: “Va rog din suflet, salvati Casa Muhle pentru Timisoara si timisoreni. Face parte din istoria noastra. Multi o consideram cea mai frumoasa vila din Timisoara. Hartiile pe care este scrisa istoria noastra nu pot tine loc acestei case, care este un exemplu si un martor viu care vorbeste de la sine. Nu lasati sa ni se fure istoria”, a scris Andreea, dupa ce a semnat petitia.


La inceputul acestei saptamani, nepotii actualilor proprietari ai Casei Muhle au fost in audienta la primarul Timisoarei pentru a discuta despre viitorul cladirii. Ei voiau sa demoleze Casa Muhle si “sa construiasca alta, asemanatoare, pe acel teren”, a declarat primarul Nicolae Robu, in aceasta saptamana.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO