(P) Clinica Urologica Timisoara – cat este de periculoasa Candida!

×
Codul embed a fost copiat

 Desi Candida este o micoza care traieste in mod normal in intestinul uman, poate provoca infectii foarte periculoase daca nu este tratata corespunzator.

 Cel mai modern centru de urologie din vestul tarii iti ofera cele mai importante informatii despre infectia cu aceasta ciuperca.

Ce este Candida si de ce este periculoasa!

Candida este o ciuperca ce traieste in mod normal in flora vaginala, in gura, in intestin, alaturi de alte microorganisme. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza, atat la femei cat si la barbati. De retinut si foarte important este ca infectia cu aceasta ciuperca NU este o bola VENERICA, cu toate ca aceasta infectie poate sa apara si in urma unui act sexual.

Principala specie a genului Candida este candida albicans implicata in una din bolile cele mai frecvente, candidoza vaginala. Conform statisticilor, peste 75% dintre femei s-au confruntat cel putin o data in viata cu aceasta problema datorata ciupercii Candida Albicans.

Cauzele care duc la aparitia candidozei:

Antibioticele - deoarece modifica microbiologia vaginului distrugand bacteriile "bune" si lasand loc liber pentru Candida Albicans;
Variatiile hormonale care apar de-a lungul lungul ciclului menstrual sau in sarcina, sau la menopauza;
Spalaturile vaginale prea dese, pot reduce aciditatea vaginala, creand un mediu propice pentru proliferarea Candida Albicans;
Contactul sexual poate facilita transmiterea Candida Albicans de la un partener la altul.
Stresul, dieta deficitara si oboseala joaca probabil un rol prin afectarea microbiologiei, pH-ului si sistemului imunitar.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

SIMPTOME LA BARBATI

In multe dintre cazuri, atunci cand candidoza nu este accentuata, barbatii bolnavi posibil sa nu manifeste niciun simptom, drept pentru care ar putea sa-si infecteze partenerele. Totusi, principalele simptome care apar la majoritatea barbatilor infectati cu candida sunt: iritatia, senzatia de arsura si mancarimea organelor genitale, in mod special a glandului penisului. Zona afectata va deveni rosiatica, inflamata, dureroasa, acoperita cu mici leziuni rosii sau albicioase. Un alt semn caracteristic al candidozei genitale este senzatia de arsura care insoteste urinarea sau care apare la contactul cu lenjeria intima.Au loc scurgeri, secretii albicioase,localizate in zona glandului penisului. Candidoza genitala este cel mai frecvent intalnita la barbatii care nu isi pot retracta preputul, care sufera de fimoza, dar si la barbatii circumcisi. Acest tip de candidoza este intalnita sub denumirea de balanita candidozica si balanopostita.

PROSTATITA

Majoritatea cazurilor de prostatita sunt cauzate de infectii bacteriene, dar si candidoza poate fi o cauza, mai ales la barbatii care au sistemul imunitar compromis. Se presupune ca prin cresterea fungilor de candida este inhibata functia normala a sistemului imunitar si bacteriile de la nivelul prostatei provoaca inflamatia acesteia. O alta teorie sugereaza ca toxinele produse de candidoza pot afecta prostata, rezultand inflamatia.

DISFUNCTIA ERECTIEI

Atunci cand apare infectia candidozica la nivelul pielii penisului, aceasta poate determina aparitia durerii, inflamatiei, mancarimii locale sau chiar constrictia uretrei, daca este netratata. Acest lucru poate inhiba fluxul de material seminal, rezultatul fiind impotenta sau incapacitatea de a obtine si a mentine ERECTIA. O alta cauza a impotentei ar putea fi prostatita cronica, intrucat glanda prostata produce o treime din sperma excretata in timpul ejacularii.

DIAGNOSTIC

Apeleaza la un consult de specialitate, deoarece numai un medic de specialitate iti poate recomanda un tratament corect. Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. ESTE RECOMANDAT de a consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

DIAGNOSTICUL DE LABORATOR

- LA BARBATI – examen bacteriologic al secretiei uretrale (recoltata inainte de prima urina de dimineata),cultura din secretia uretrala (recoltata inainte de prima urina de dimineata)
- LA FEMEI – examen bacteriologic al secretiei vaginale ; cultura din secretia vaginala

Cand este vorba despre sanatate, fie ca avem nevoie doar de un sfat sau avem nevoie de un serviciu medical performant, un medic sau o clinica medicala, cu totii ne dorim ceea ce este cel mai bun. Clinica UROLOGICA -TIM TIMISOARA a fost gandita ca o institutie medicala de elita, iar drumul pana la noi este simplu.

Va asteptam pe www.urologietimisoara.ro

e-mail: [email protected]
tel: 0723 246 199
Int.Ana Lugojana nr. 7
(in spatele magazinului Penny Market)

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
O moda care a luat nastere la Paris incepe sa faca furori si la noi! Ce inseamna conceptul
O moda care a luat nastere la Paris incepe sa faca furori si la noi! Ce inseamna conceptul "Noapte in Alb"

 O modă care a luat naştere la Paris începe să facă furori şi la noi! Este vorba de "Noaptea in Alb", idee care a prins contur la Timişoara, ca "Cina în alb". Cei care au luat parte la petrecere s-au imbracat, din cap până în picioare, în alb.

Au simtit miros de gaz si au intrat in apartamentul vecinului. Ce au descoperit inauntru i-a ingrozit
Au simtit miros de gaz si au intrat in apartamentul vecinului. Ce au descoperit inauntru i-a ingrozit

 Descoperire macabra intr-un apartament din Timisoara. Un barbat de 58 de ani a fost gasit in stare de putrefactie.

Solutia gasita de inspectorii scolari din Timis. Parintii nu vor mai fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru meditatii
Solutia gasita de inspectorii scolari din Timis. Parintii nu vor mai fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru meditatii

Satui de dezastrele inregistrate aproape in fiecare an la bacalureat, inspectorii scolari din Timis s-au hotarat ca anul acesta e timpul sa gaseasca singuri o rezolvare pentru elevii slabi pregatiti.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.