O strada dintr-o zona industriala a Timisoarei va purta numele lui Francesco Illy

Ultima actualizare: 17-08-2013 07:02
cafea

 Francesco Illy, inventatorul expresorului de cafea, a devenit in urma cu patru luni cetatean de onoare post-mortem al Timisoarei. Acum, edilii orasului ii aduc inca un omagiu. O strada din oras ii va purta numele, insa aceasta se afla intr-o zona industriala.

 Francesco Illy s-a nascut si a crescut la Timisoara, unde a studiat economia. In luna aprilie a acestui an a devenit cetatean de onoare post-mortem al orasului.

Luna aceasta, o strada din Timisoara ii va purta numele inventatorului expresorului de cafea. Este vorba despre Bulevardul Constructorilor, aflat in zona industriala din Calea Buziasului. Acest lucru a fost decis de comisia care se ocupa de schimbarea denumirii strazilor, din cadrul Primariei Timisoara.

Aceasta artera este perpendiculara cu strada Stan Vidrighin, iar pana acum avea o dubla denumire: atat strada, cat si bulevardul Constructorilor.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “Am incercat sa ii dam acestei strazi numele unei persoane care a avut un rol important in partea de dezvoltare tehnologica”.

De asemenea, in urma sedintei, comisia care se ocupa cu denumirilor strazilor va da nume unei noi strazi aflata intre Musicescu si Mures, mai exact perpendiculara cu acestea. Noua strada se va numi "Emil Sain".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO