O cladire istorica aflata in posesia unui clan de rromi, recuperata de Primarie. Cum a fost posibil

25-10-2013 14:34


cladire istorica, str. Mihai Viteazu

 Primaria Timisoara a inceput razboiul pentru recuperarea cladirilor istorice retrocedate. Municipalitatea a intrat in posesia unei cladiri de pe Bulevardul Mihai Viteazu, care a fost retrocedata si a ajuns pe mana unui clan de rromi.

 Este vorba despre imobilul de pe Bulevardul Mihai Viteazu, numarul 17, unde, in trecut, functiona o gradinita. Din cele doua corpuri ale cladirii, primaria a reusit sa recupereze in prima faza corpul B, iar pentru celalalt se pregateste documentatia pentru a deveni proprietatea primariei.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Corpul B reintra in proprietatea celui care are acest drept, adica Primaria. Nu il mai are nici proprietarul initial si nici cumparatorul. Mihai Monica i-a vandut lui Carpaci Claudiu, care este fiul lui Carpaci Dulcea. Primaria la ora actuala face demersurile necesare pentru a obtine dreptul la superficie si de a patrunde pe teren. Se fac demersurile pentru a obtine aceste drepturi si, ulterior, in urmatoarele 2-3 saptamani vom deveni proprietari si pe prima cladire”.

Cladirea a intrat in posesia municipalitatii dupa o ancheta a procuraturii, despre care insa viceprimarul nu a oferit prea multe informatii.

Potrivit viceprimarului, aceasta este prima cladire, de pe o lista cu 12 imobile, care au fost revedicate illegal si pentru care se fac demersurile ca ele sa intre in posesia Primariei. Valoarea totala a acestor 12 cladiri se ridica la suma de 20 de milioane de euro.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO