Noua documentare vor fi proiectate pe un ecran gonflabil, in Piata Libertatii. Vezi programul

25-10-2012 08:13


Cinema

 Timp de trei zile, timisorenii sunt invitati sa vizioneze filme documentare, dar nu la televizor sau in salile de cinema, ci proiectate pe un ecran gonflabil de aproape 10 metri.

 “Balonul” urias va fi amplasat in Piata Libertatii si va fi acompaniat de un sistem sonor suspendat de 20.000 w, care va transpune cu siguranta publicul in atmosfera de film.

In cadrul evenimentului World Music Films on Tour organizat de PLAI vor fi difuzate noua filme ce au ca tema principala obiceiurile din diverse tari, accentul fiind pus pe muzica si dans.

Pasiunea tangoului argentinian, frumoasa poveste de dragoste a “cuplului orb din Mali” sau tributul audio-vizual dedicat supravietuitorilor tsunamiului sunt doar cateva din subiectele abordate, care vor crea o atmosfera incendiara in ciuda temperaturilor scazute din aceasta perioada.

Evenimentul cinematografic va debuta joi de la ora 19:00 cu filmul „ A Different Way – Tango with Rodolfo Mederos” si se va continua cu „Amadou & Mariam – Dimanche à Bamako”. Pentru iubitorii culturii islamice, filmul „Sufi Soul – The Mystic Music of Islam” incheie seara de joi, de la ora 21:20.

Seara de vineri incepe tot de la ora 19:00 cu filmul „Creole Cousins - A portrait of Lindigo in Brazil”, care va prezenta legatura stransa dintre oamenii de culoare din La Reunion si cei din Brazilia. Programul continua cu un documentar despre ultimii mai mari calypsonieni si se incheie cu filmul “Voice Over the Bridge”, ce va aduce in Timisoara rasunetul medieval al cantecelor inchinate regilor.

Sambata va fi seara documentarelor: “Sevdah: The Bridge that Survived”, „Mariza and the Story of Fado” si „Laya Project”.

Timisorenii sunt asteptati intr-un numar cat mai mare in zilele de 25, 26 si 27 octombrie in Piata Libertatii, de la ora 19. Intrarea este libera.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO