Ninsoarea a imbracat in alb vestul tarii. Cum s-a intervenit pentru deszapezire

Dată publicare: 27-11-2013 09:24
Dată actualizare: 30-11-2013 01:11


prima zapada,Timisoara

 Ninosarea a pus stapanire pe vestul tarii. In judetul Caras Severin ninge inca de luni noaptea, iar in Timisoara primii fulgi de nea au inceput sa cada de marti seara. Codul galben de ninsoare ce acopera Banatul este valabil pana astazi la ora 14:00.

UPDATE 12:00: Noaptea trecuta in Timisoara au actionat cinci utilaje pentru a imprastia zece tone material antiderapant.

"Avand in vedere faptul ca operatorii care efectueaza activitatea de deszapezire in municipiul Timişoara au incheiate conventii cu Administraţia Nationala de Meteorologie, actioneaza preventiv pentru preintampinarea depunerii stratului de zapada si a formarii poleiului", au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

UPDATE 11:30: Spre dimineata, numarul de utilaje care au actionat in Vestul tarii a fost considerabil mai mic, fata de ce s-a intamplat pe timpul noptii. Ninsoarea a scazut in intensitate, astfel ca in intervalul orar 05:30 - 11:30 pe drumurile nationale au circulat 13 autoutilaje si s-au raspandit 84 de tone de material antiderapant.

--------------------------------------------------------------------------------

Imagini de poveste in aceasta dimineata in Timisoara. Ninsoarea a imbracat in alb masinile parcate langa blocuri, copacii de la marginea drumului, si nici trotuarele nu au "scapat" de covorul alb. Din fericire, prima ninsoare nu a creat probleme in trafic, insa soferii circula in conditii de iarna.

Aceeasi situatie o regasim si pe drumurile nationale si judetene. Si pe acestea se circula in conditii de iarna, insa niciun drum nu este inchis sau blocat.

Potrivit reprezentantilor Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, noaptea trecuta s-a actionat pe drumurile din judetele Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara cu 62 de autoutilaje si au fost raspandite 291 de tone de material antiderapant.

Cea mai mare mobilizare de forte a fost pe drumurile nationale din judetul Timis. Numai aici au fost puse in functiune 21 de utilaje de deszapezire si au fost imprastiate 105 tone de material antiderapant.

Cel mai mare strat de zapada il regasim la aceasta ora pe DN 66A, intre Valea Cernei si Cerna Sat, unde stratul de nea ajunge la 4 centimetri.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO