Situatia nu mai e roz la Michelangelo. Care este noul termen pentru deschiderea circulatiei

Dată publicare: 26-11-2013 15:33
Dată actualizare: 29-11-2013 06:49


pod michelangelo, santier

Iarna se apropie cu pasi repezi, insa pe mai multe santiere din Timisoara inca se lucreaza. Unul dintre acestea este Michelangelo, unde primarul Nicolae Robu spune ca se va lucra pana cand vor fi temperaturi mai mici de -5 grade Celsius.

Daca pana saptamana trecuta lucrurile pareau a fi bune si frumoase, chiar daca nu s-a deschis circulatia partial, acum primarul este nemultumit. El a declarat astazi ca firma care a castigat licitatia si care face cea mai mare parte din lucrari are “o ramanere in urma”. Chiar si asa, anunta edilul, anul 2014 nu ne va prinde cu circulatia inchisa in zona Michelangelo.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Se va deschide circulatia pana la finalul anului. Subcontractorii si-au indeplinit 80% din totalul lucrarilor pe care ei le-au facut, deci ei stau foarte bine. O ramanere in urma o are antreprenorul general cu partea care ii revine nemijlocit (…) nu se mobilizeaza la aceeasi intensitate la care, spre cinstea lor, o fac subcontractorii”.

Potrivit edilului sef, pana la sfarsitul acestui an se va circula partial peste podul Michelangelo. Astfel, va fi amenajat un strat de asfalt, peste care vor circula masinile doar provizoriu, pana in luna mai a anului viitor. Dupa aceasta luna, lucrarile la intreg subpasajul vor intra pe ultima suta de metri, astfel ca acest strat va fi indepartat pentru a fi turnat stratul final de astfalt.

Cum se va circula pana in luna mai a anului 2014 in zona Michelangelo

Primarul Nicolae Robu a explicat astazi cum se va circula peste podul Michelangelo, dupa ce va fi deschis partial traficul.

Nicolae Robu: “Sa presupunem ca mergem pe sensul dinspre centru, catre partea de sud. Se traverseaza peste podul Michelangelo, apoi se face dreapta putin, imediat dupa ce se traverseaza podul, dupa care se trece peste peretii subpasajului si se intra pe strada Cluj. Pe sensul celalalt se vine dinspre Aleea Ripensia pana in intersectie. In intersectie se face stanga pe langa subpasaj, apoi se traverseaza prin acelasi loc unde vor fi doua benzi peste peretii subpasajului, apoi se face dreapta putin. E vorba de 20 de metri, nu mai mult, apoi se intra pe pod spre Banca Nationala. Dinspre Universitatea de Vest, spre strada Cluj nu se va circula pentru ca acolo sunt lucrari in desfasurare si e amenajare de santier”.

Aceasta ruta partiala care va fi construita peste podul Michelangelo va fi realizata din bani de la bugetul local pentru ca nu a fost inclusa in proiectul initial. In momentul de fata, nu se stie la ce suma ar ajunge costurile.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO