"La umbra mea va adapostiti, va rog sa ma ocrotiti". Protest inedit impotriva taierilor de arbori

Dată publicare: 26-11-2013 14:27
Dată actualizare: 29-11-2013 06:49


 Protest inedit in zona Soarelui, la Timisoara. Zeci de arbori au fost impanziti cu afise pe care sunt scrise versuri.

 Oamenii au ales sa protesteze astfel impotriva taierilor masive de copaci din ultimele zile. Primaria a luat decizia defrisarii pentru a face lucrari la infrastructura. Edilii au promis ca, dupa terminarea lucrarilor, vor planta in oras de zece ori mai multi copaci, insa asta nu ii consoleaza pe timisoreni.

Afisele au fost lipite aproape pe toti copacii din cartier, in speranta ca angajatii primariei ii vor cruta.

"Cineva a fost poet", a spus un localnic.

"E o chestiune foarte bine pusa la punct pentru ca, e normal, in rautatea umana se intampla lucruri pe care nu le vrem. Se vede ca in Romania dispar padurile", a spus un alt localnic.

Cu toate protestele timisorenilor, cei de la primarie au taiat deja zeci de copaci din zona. Lucrarile sunt absolut necesare, spun oficialii, pentru largirea drumurilor, construirea de parcari si amenajarea unor piste noi pentru biciclete.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: "Am vazut afisele acelea, au esenta poetica foarte accentuata, dar trebuie retinut faptul ca acolo s-a facut un proiect si, pe reparatii, acea zona devine o zona cu conditii normale". 

Valoarea intregului proiect de reabilitare a zonei depaseste cinci milioane de lei. La final, cei de la primarie au promis sa planteze de zece ori mai multi copaci.


 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO