Nicolae Robu vrea un nou sistem de gratuitate pentru transportul in comun. Cine ar putea beneficia

16-11-2012 14:47


Nicolae Robu

 Edilul sef al Timisoarei vrea ca de la 1 decembrie toti elevii, studentii si pensionarii sa circule gratuit cu mijloacele de transport in comun.

 Municipalitatea vrea sa semneze un nou contract cu Regia Autonoma de Transport Timisoara pentru acordarea gratuitatilor. Odata introdus, sistemul va reduce la maximum birocratia in ceea ce privesc reducerile la R.A.T.T, insa prima data, propunerea primarului trebuie sa treaca de votul Consiliului Local. Acesta din urma a respins in primavara o propunere asemanatoare, in care se urmarea acordarea de gratuitati pentru transportul in comun si liceenilor, nu numai elevilor din clasele I-VIII.

In planul lui Nicolae Robu, sistemul include un card destinat elevilor valabil pana la implinirea varstei de 18 ani. Astfel ar urma sa beneficieze de gratuitate si liceenii, care pana acum aveau o reducere de doar 50% la abonamentul lunar. Nici pensionarii nu ar fi neglijati, ei ar urma sa primeasca tot un card, valabil toata viata.

Primaria va semna un contract cu RATT prin care RATT se angajeaza sa asigure aceste gratuitati contra unei sume care va fi negociata saptamana viitoare. Nu facem decat sa aplicam si in Romania sistemul care functioneaza foarte bine in Germania, Franta si in orice tara dezvoltata. Pana acum se cheltuiau sume uriase cu birocratia decontarilor punctuale, birocratie care e total nejustificata”, a declarat primarul Timisoarei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO